Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Μητσοτάκης: Σύντομα θα έχουμε σχέδιο διεξόδου από την κρίση



«Χρέος να εξασφαλίσω ενότητα και να πετύχω δημιουργική διεύρυνση», τόνισε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του. «Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα εκφράζει πολίτες κοινής λογικής απέναντι στον λαϊκισμό». Βλέπει Καραμανλή-Σαμαρά.

«Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει βασικές αξίες που υπηρέτησε απέναντι στον λαϊκισμό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του.

Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να αποτελέσει η ΝΔ σύντομα εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. «Χρέος να εξασφαλίσω ενότητα και να πετύχω δημιουργική διεύρυνση», τόνισε.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, που τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο. «Θα σταθώ δίπλα σου. Η ΝΔ μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κοινωνίας και κόμματος ώστε να την καταστήσουμε μεγάλη φιλοευρωπαϊκή δύναμη. Κανείς δεν περισσεύει, συντεταγμένα όλοι θα προχωρήσουμε. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα πρωθυπουργός».
Ο νέος αρχηγός ευχαρίστησε τόσο τον Γιάννη Πλακιωτάκη («σε συγχαίρω για το έργο σου ως μεταβατικού προέδρου. Με αξιοπρέπεια και ποιότητα στάθηκες στο ύψος περιστάσεων, το κόμμα σού είναι υπόχρεο» αλλά και τον Γιάννη Τραγάκη («για την αρτιότητα της εκλογικής διαδικασίας που ολοκληρώθηκε χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο»).
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει βασικές αξίες που υπηρέτησε απέναντι στον λαϊκισμό. Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα εκφράζει πολίτες κοινής λογικής απέναντι στον λαϊκισμό.
Οπως είπε ο νέος επικεφαλής της ΝΔ «χρέος όλων μας είναι, πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία να γίνει πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες της κοινής λογικής, που αντιπαλεύονται το λαϊκισμό και επενδύουν στον ορθό λόγο.
Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πολύ σύντομα, πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Και σε αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει απολύτως κανείς. Χρέος δικό μου είναι, όχι απλά να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρώ απολύτως δεδομένη, αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι, με τη στήριξή σας, με τη στήριξη όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, με τη στήριξη του κόμματος, θα πετύχουμε το στόχο μας. Διότι ο στόχος αυτός είναι ένας συλλογικός στόχος.
Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες, που προσφέρατε στο κόμμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Κλείνει, με την εκλογή αυτή, ένας δύσκολος κύκλος για το κόμμα, αλλά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.
Βλέπει Καραμανλή
Ο νέος επικεφαλής της ΝΔ θα ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους πρώην αρχηγούς της ΝΔ. Η αρχή θα γίνει αύριο με τη συνάντηση του με τον Κώστα Καραμανλή στις 12:30 και εν συνεχεία με τον Αντώνη Σαμαρά στις 13:30.
Το μήνυμα της ανανέωσης άλλωστε είναι αυτό που κυριάρχησε στη χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει τη διενέργεια μέχρι την άνοιξη ενός συνεδρίου Αρχών της ΝΔ, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει η φυσιογνωμία της παράταξης και να χαραχθεί η περαιτέρω στρατηγική. Από τις τοποθετήσεις του κατά την προεκλογική περίοδο, έχει διαμηνύσει ότι «υπάρχει ακόμα λίπος στο δημόσιο που μπορεί να περιοριστεί», ενώ αναφερόμενος στους δανειστές εκτιμά ότι «θα μπορούσαν να είναι πιο ελαστικοί, αν έβλεπαν θέληση για μεταρρυθμίσεις».
Ζητούμενο για τον νέο πρόεδρο είναι και η δημιουργία της νέας ηγετικής ομάδας. Ο νέος πρόεδρος έχει μιλήσει για αξιοποίηση των αξιοτέρων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ, ως κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα, πρέπει να πρεσβεύει τις ίσες ευκαιρίες αλλά όχι την ίδια κατάληξη, να προκόβει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του». Επίσης, έχει δηλώσει αντίθετος του θεσμού των αντιπροέδρων, ενώ θα διατηρήσει τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής μέχρι το συνέδριο, όπου θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου