Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Είναι οριστικό.Κλείνουν δρόμους οι αγρότες.



Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν περίπου 500 αγρότες από 62 οργανώσεις από όλη τη χώρα, σε σύσκεψη που είχαν στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ.Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου βγαίνουν με τα τρακτέρ και θα στήσουν μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτρόφων, αλιέων, γεωργών, παραγωγών λαϊκών αγορών από περιοχές από Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κρήτη.


Όπως δήλωσε ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών-Κτηνοτρόφων Λάρισας, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα γίνει σύσκεψη για να οριστούν τα σημεία όπου θα στηθούν τα μπλόκα, τα οποία, όπως είπε, θα είναι τέτοια ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση.
Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιήσουν και οι ενώσεις αγροτών των υπολοίπων νομών, από αύριο οι αγρότες θα αρχίσουν να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στις πλατείες χωριών και πόλεων.
Εκτός από τα μπλόκα στις εθνικές οδούς προγραμματίζεται και πορεία στο πλαίσιο της 26ης Agrotica, που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ-Helexpo στις 28-31 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου