Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σκύδρα



Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός τελέστηκαν, το πρωί της Τετάρτης 6/1/2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας με αφορμή τη γιορτή των Θεοφανείων.
Ακολούθως, το πλήθος των πιστών μ΄ευσέβεια και με επικεφαλής τα ιερά σύμβολα και τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη κατευθύνθηκαν, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στη γέφυρα του Εδεσσαίου ποταμού, στο πάνω χωριό, προκειμένου ν΄αναπαρασταθεί η βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Με την κατάδυση του Τίμιου Σταυρού, ελευθερώθηκαν περιστέρια, («και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς»), και τρεις τολμηροί βουτηχτάδες όρμησαν στα κρύα νερά, τηρώντας την παράδοση. Η θεία τελετή συνεχίστηκε στο παρακείμενο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου που συμμετείχε μαζί με Μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου ευχήθηκε, «τ΄αγιασμένα νερά, ας καθαρίσουν τις καρδιές μας από κάθε μιαρό και υστερόβουλο, και το Άγιο Πνεύμα ας φωτίσει τη σκέψη και την πορεία μας προς το καλό και το αληθινό. Χρόνια Πολλά σε όσες κι όσους γιορτάζουν και φώτιση σ΄όλον τον κόσμο». 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου