Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα ο στρατός της Συρίας



Τα κυβερνητικά στρατεύματα οδεύουν προς την πόλη Ταλ Ριφάατ, το ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών - «Στόχος είναι να εμποδιστεί η διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία», δήλωσε ο διευθυντής του συριακού παρατηρητηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα βρίσκεται ο στρατός του Μπασάρ αλ Άσαντ, στη Συρία, συνεχίζοντας τις καταδρομικές επιθέσεις, με τη συνδρομή της ρωσικής αεροπορίας, εναντίον θέσεων που κατέχουν οι αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


«Τα στρατεύματα του καθεστώτος βρίσκονται πλέον σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την πόλη Ταλ Ριφάατ, ένα από τα τρία τελευταία προπύργια των ανταρτών στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου», μαζί με την Αζάζ και τη Μαρέα, δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου. Η Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στα χέρια των ανταρτών από το 2012.

«Το καθεστώς προχωρεί προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας για να καταλάβει την Ταλ Ριφάατ και μετά την Αζάζ με τελικό στόχο να φθάσει στα τουρκικά σύνορα για να εμποδίσει κάθε διέλευση ανταρτών και όπλων από την Τουρκία», σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Η εφημερίδα «Αλ Ουατάν» που πρόσκειται στο καθεστώς αναφέρει επίσης σήμερα ότι «ο στρατός προχώρησε προς την Ταλ Ριφάατ (...) Αν πέσει αυτή η πόλη, ο στρατός θα μπορέσει να προχωρήσει για να θέσει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου».

Εξάλλου, στην επαρχία της Δαμασκού, ο στρατός έχει περικυκλώσει από χθες το βράδυ την πόλη Νταράγια, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών νοτίως της πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων από το 2012.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου