Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κατέθεσαν την ελληνική πρόταση για το φορολογικό – Πολλές κλίμακες και ανώτατος συντελεστής στο εισόδημα μέχρι και 50%



- Όλα τα εισοδήματα (π.χ. ενοίκια) που έχουν οι φορολογούμενοι θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με βάση την ενιαία κλίμακα
- Η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει από το φορολογικό 300 εκατομμύρια ευρώ
- Αναπόφευκτες οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις μετά την άρνηση των δανειστών να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές
- Οι περικοπές θα αφορούν τις επικουρικές από 170 ευρώ και άνω!    

Το κυρίως πιάτο στις σημερινές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών περιελάμβανε... επικουρικές συντάξεις, ενώ στο τραπέζι μπήκε και το φορολογικό, με την κυβέρνηση να καταθέτει πριν από λίγη ώρα πρόταση με ενιαία κλίμακα φορολόγησης! 

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο “Ε”, η κυβέρνηση παρέδωσε στους εκπροσώπους των θεσμών προσχέδιο με πρόταση που αφορά τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση περιλαμβάνει μία κλίμακα φορολόγησης με αρκετά... σκαλοπάτια. Όλα τα εισοδήματα (π.χ. ενοίκια) που έχουν οι φορολογούμενοι θα προστεθούν και θα φορολογηθούν με βάση την ενιαία κλίμακα. Ο ανώτατος συντελεστής στο φόρο εισοδήματος θα φθάνει το 50% και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοικονομηθούν 300 εκατομμύρια ευρώ, αν και, όπως διευκρινίστηκε από κυβερνητικές πηγές, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή!
Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών επίσης δεν περιλαμβάνονται.

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί αύριο σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου