Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ο διευθυντής φυλακών Τρικάλων συνελήφθη με κοκαΐνη!



Ο διευθυντής συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς καθώς μετά από έρευνα βρέθηκε πάνω του ποσότητα 0,7 γραμμαρίων.Ο διευθυντής των φυλακών κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα και αναμένεται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας, τουλάχιστον, το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έστησαν μπλόκο στον διευθυντή των φυλακών και σε έναν ακόμα φίλο του καθώς η κοκαΐνη βρέθηκε στην πολυτελή Mercedes του σωφρονιστικού.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο ντίλερ στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης, περίπου 90 γραμμαρίων, πιστόλι και 73 φυσίγγια.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, ο 40χρονος διευθυντής των φυλακών μαζί με τον 36χονο φίλο του προμηθεύτηκαν από τον 45χρονο ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια, ο διευθυντής μετέβη με το πολυτελές αυτοκίνητο του μάρκας Mercedes στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, ωστόσο πριν εισέλθει στις φυλακές  ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Οι αστυνομικοί από έρευνες στην οικία του κατάσχεσαν συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους 0,9 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 36χρονου φίλου του διευθυντή όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.  Στο σπίτι του 45χρονου ντίλερ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (88,4) γραμμαρίων
- ζυγαριά ακριβείας
- πιστόλι και (73) φυσίγγια
- τρία κινητά τηλέφωνα και
- το χρηματικό ποσό των (465) ευρώ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κίνησε αμέσως την πειθαρχική διαδικασία, απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.
Όπως, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης» και καταλήγει η ανακοίνωση: «Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου