Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία με θέμα: «Η Διακονία του Ιερέως στον σύγχρονο κόσμο»



Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου με εισηγητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Μήλιο, Διδάκτορα Ιστορίας.


Ο π. Βασίλειος ανέπτυξε το θέμα: «Η διακονία του ιερέως στον σύγχρονο κόσμο». Κατά την εισήγησή του επισήμανε ότι οι ποιμένες της Εκκλησίας οφείλουν να είναι ζωντανοί φορείς της παραδόσεώς της μέσα σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η σύγχρονη τεχνολογία θα πρέπει να αξιοποιείται με διάκριση στα πλαίσια του ποιμαντικού έργου, κέντρο όμως 
της ιερατικής διακονίας θα πρέπει να παραμένει η υπεύθυνη τέλεση των ιερών μυστηρίων και η διακονία του θείου λόγου. Το έργο αυτό του συγχρόνου ιερέως θα πρέπει να γίνεται πάντοτε εντός της Εκκλησίας, με την ευλογία του επισκόπου, σε συμφωνία με την Αγιογραφική και Πατερική παράδοση και προπάντων με αρωγό την χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Κατά το πέρας της εισηγήσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο εξαίροντας την σπουδαιότητα του θέματος και την αρτιότητα της εισηγήσεως. Ακολούθησαν σχόλια επί του θέματος από το ακροατήριο και ερωτήσεις προς τον εισηγητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου