Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Τσίπρα με αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό του 1998, οι οποίοι δεν διορίστηκαν ποτέ και τώρα μετά από 18 χρόνια, με διάταξη στο χθεσινό νομοσχέδιο Βερναρδάκη τους δίνεται προτεραιότητα για τις επόμενες προσλήψεις, στο πεδίο που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού.
Σε διάλογο που είχε μαζί τους μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την περίπτωσή τους «μεγάλη αδικία, μια αδικία 18 χρόνων, όπου μια διαγωνιστική διαδικασία με βάση τον ΑΣΕΠ είχε κρυφτεί στα συρτάρια και οι προσλήψεις γίνονταν μάλλον με άλλους τρόπους».
Σε σχόλιο μίας εκ των παρευρισκόμενων ότι «δεν ήταν για εμάς οι προσλήψεις, ήταν για κάποιους άλλους», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς θεωρούμε πάντως ότι κάνουμε το αυτονόητο». Επιπλέον τόνισε την πεποίθησή του ότι πρέπει -και αυτό, όπως είπε, γίνεται τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό με τη «μεγάλη θεσμική τομή που κάναμε χτες»- να εναρμονιστεί η δημόσια διοίκηση με αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Δηλαδή, είπε, να υπάρχει ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης, η επιλογή στην ιεραρχία της διοίκησης να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, να μη φεύγει ένας υπουργός και να παίρνει όλους τους υπαλλήλους από το υπουργείο και να φέρνει άλλους. «Νομίζω ότι είναι μια τομή που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες να οικοδομήσουμε ένα κράτος πέρα από την πελατειακή λογική», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πελατειακή λογική δεν είναι μόνο κομματικοποίηση, αλλά ότι έχει πάρει κι άλλες διαστάσεις πλέον.
AdTech Ad
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο τόπος βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία, και δημοσιονομική, γιατί έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και που έχει δημιουργηθεί με λάθη και παραλείψεις δεκαετιών. Σημείωσε ότι «πολλές φορές αισθανόμαστε ότι κάποιοι έκαναν πάρτι, τα άφησαν όλα διαλυμένα και ερχόμαστε τώρα εμείς και μας ασκούν κριτική ότι "δεν καταφέρατε να καθαρίσετε όλα τα άπλυτα"». «Αλλά νομίζω», τόνισε, «ότι τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτό το κατανοεί και είναι επιφορτισμένη με υπομονή και πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το παράδειγμα τους ως αρνητικό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί η δημόσια διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια.
Ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας, αφού ανέφερε ότι είχαν δικαιωθεί από το ΣτΕ και έδιναν έναν αγώνα να αποδείξουν το αυτονόητο, μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για την ανταπόκριση, τις «ανοικτές πόρτες» που βρήκαν από τον υπουργό κ. Βερναρδάκη, εξαίροντας τη συνεργασία, τη μεθοδικότητα και τη δουλειά που έγινε από εκείνον και τους συνεργάτες του. «Όταν ακούς, δίνεις λύσεις και ο κ. Βερναρδάκης μας άκουσε, ήταν γνώστης του θέματος και ήθελε να δώσει λύση», είπε. 

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου