Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Επιμελητήριο Πέλλας (εικόνες)



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 30 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2016 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις» στην Έδεσσα.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης, , ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Εκπρόσωπος του Στρατηγού Δκ/της ΙΙ Μεραρχίας, ο Δκ/τής της Πυροσβεστικής κ. Ζώης Νιώτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κα Σταματία Βελώνη, ο τ. πρόεδρος του Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρης Μαγόπουλος ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, , Πολιτευτές του Νομού Πέλλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Εμπορικών Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών Ν. Πέλλας, Πρόεδροι Εργατικών & Πανεργατικών Κέντρων, Πρόεδροι Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημοσιογράφοι και Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πάρα πολλοί επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας καθώς και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Πέλλας.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΔΕΠΑΕ κ. Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου, ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Βουλευτής Νομού Πέλλας κ. Γεώργιος Καρασμάνης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές της Ελλάδος με τις συνεχείς εκλογές, τα δημοψηφίσματα και το κλείσιμο των τραπεζών. Αποτύπωσε τις συνέπειες των capital control και την στοχοποίηση της μικρομεσαίας επιχείρησης η οποία λειτουργεί μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον με συνεχείς φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και με μια φορολογία στο σύνολό της η οποία αποτρέπει κάθε προσπάθεια νέας επένδυσης.
Τόνισε την ανυπαρξία ρευστότητας από το Τραπεζικό σύστημα και τα κόκκινα δάνεια που απειλούν κάθε Ελληνική επιχείρηση και νοικοκυριό.
Έδωσε έμφαση στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 που ενώ βασικός άξονας του είναι η επιχειρηματικότητα με συνολικό ποσό 6,5 δις που θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης δεν έχει προκηρυχθεί κανένα πρόγραμμα και μάλιστα αυτά που προδημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο είναι ύψους μόλις 80 εκατομμυρίων ευρώ για πέντε Περιφέρειες.
Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Πέλλας και τη διεκδίκηση από τη πολιτεία ειδικού φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος στο σύνολο της Βορείου Ελλάδος ώστε να σταματήσει η συνεχής μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στα Βόρεια και Ανατολικά σύνορά μας καθώς και να γίνει ανταγωνιστική η περιοχή για νέες επενδύσεις και επεσήμανε ότι το φορολογικό κόστος για μια νέα επιχείρηση στην Ελλάδα είναι 19,8% ενώ στη ΦΥΡΟΜ μόλις 1,9%.
Επίσης επεσήμανε τις νέες δράσεις του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των ΜΜΕ και των μελών του με τη δημιουργία Πανελλήνιας ηλεκτρονικής αγοράς (directmarket.gr), Πανελλήνιας τουριστικής αγοράς (filoxeno.gr) καθώς και mobile υπηρεσίες με γεωαπεικόνηση των επιχειρήσεων ένα σύγχρονο εργαλείο για τις επιχειρήσεις του Ν. Πέλλας οι οποίες προσφέρονται δωρεάν από το Επιμελητηρίου Πέλλας στις επιχειρήσεις – μέλη του.
Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι οι επιχειρηματίες επιζητούν την σταθερότητα και την ισονομία, επιζητούν την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με περιορισμό των μέτρων λιτότητας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες βιώσιμες επιχειρήσεις, αύξηση της απασχόλησης και νέους εργαζόμενους που θα καταβάλουν εισφορές και φόρους ώστε με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας και της εξόδου από την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.






Όπως έχει καθιερώσει το Επιμελητήριο Πέλλας βράβευσε
για τη συνεισφορά τους στην Ανάπτυξη του Νομού Πέλλας τις επιχειρήσεις :
·         ΕΛΕΝΗ & ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΙΓΚΑΚΗ Ο.Ε.
·         Ι. KOKONOZIJ. KARAJ Ε.Π.Ε.
·         ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

για την πολύχρονη επιχειρηματική του Διαδρομή
·         κ. Ιωάννη Γκιούρο
·         κ. Νικόλαο Χατζηβασιλειάδη

Για τις διακρίσεις των μαθητών του στον 2ο Εθνικό Διαγωνισμό
Young Business Talents
το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου