Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : θα βρεθεί λύση για το κέντρο φιλοξενίας- μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στα Γιαννιτσά



Προσπαθήσαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο και προσπαθούμε σήμερα από το πρωί να βρούμε λύση για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά. Ο χώρος στο στρατόπεδο Φιλιππάκου δεν ενδείκνυται και σε συνεργασία Υπουργείου - Δημάρχου Πέλλας και με την συμμετοχή μου επιδιώκεται η εύρεση άλλου κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.  Πιστεύω θα βρεθεί χώρος και το θέμα θα λήξει αυτές τις μέρες.
Το παρακολουθώ πολύ στενά το θέμα μέχρι να λήξει θετικά. Ακόμη στην επίλυση του θέματος βοήθησαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Οι πολίτες των Γιαννιτσών ( αλλά και όλου του Νομού) ήδη ετοιμάζουν τις δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Οι φορείς τους θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη για να οργανωθούν και την Κυριακή θα κάνουν σχετική εκδήλωση. 
Η ίδρυση κέντρων φιλοξενίας και μετεγκατάστασης κοντά στην Ειδομένη είναι αναγκαία όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά και για ρεαλιστικούς, για να γίνει δυνατός ο έλεγχος και η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. α
Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν, το κλείσιμο των συνόρων και η παντελής έλλειψη αλληλεγγύης και ανάληψης ευθύνης από όλους είναι ντροπή για την Ευρώπη και δυναμιτίζει τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πόλεμος στην Συρία πρέπει να τελειώσει. Οι προσφυγικές ροές να περιοριστούν δραστικά, να χτυπηθούν οι διακινητές την Τουρκία και να μην ξεκινούν καθόλου ροές από εκεί, όπου εντοπίζεται τέτοιο θέμα η FRΟΝΤΕX να επιστρέφει τις βάρκες στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ που ενεπλάκη να κάνει σωστά την δουλειά που του ανετέθη. 
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο στην αλληλεγγύη. 5.000.000 Έλληνες έχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετάσχει σε δράσεις αλληλεγγύης. Kαι μάλιστα μέσα στην πολύ μεγάλη εσωτερική οικονομική κρίση που ταλανίζει τους Έλληνες. Απαιτούμε την αλληλεγγύη και την ανάληψη ευθύνης και από την ΕΕ και κάθε μέλος της ξεχωριστά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου