Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Οργισμένη αντίδραση Δήμου Πέλλας: Η κοινωνία θα αντιδράσει στην παρανοϊκή απόφαση της κυβέρνησης



Καταρχήν ρωτάς! 
Όταν έρχονται ο μετανάστης και ο πρόσφυγας δε ρωτάνε, γιατί προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους ή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν σε ποιούς φορτώνονται. Τους αρκεί που είναι σε χειρότερη θέση. Όταν όμως είσαι κυβέρνηση και σχεδιάζεις από το γραφείο σου, τότε ρωτάς. Ρωτάς όχι μόνο γιατί έτσι είναι η δημοκρατία αλλά γιατί έτσι επικοινωνούν οι άνθρωποι. 

Ρωτάς: Μπορείς; Είναι κατάλληλος ο χώρος; Αντέχετε; Θα βοηθήσετε; Αν ρωτούσες, θα μάθαινες ότι το στρατόπεδο που διάλεξες είναι μέσα στην πόλη, δίπλα σε σχολεία, στεγάζει το ωδείο, τη δημοτική επιχείρηση και τις δύο δεξαμενές που υδροδοτούν την πόλη. Αν ρωτούσες, θα μάθαινες και θα αναθεωρούσες.

Έπειτα συλλογίζεσαι. 
Πόσοι, για πόσο καιρό και που θα πάνε μετά, με ποιά υποστήριξη θα ζήσουν σε μια ανθρώπινη καθημερινότητα, με ποιά μέτρα ασφάλειας, σε ποιά ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις πολιτικές επιλογές και τις τοπικές ανάγκες. Αυτά συλλογίζεσαι για να αποφασίσεις. Αυτά θα έπρεπε να συλλογίζεσαι εδώ και καιρό ως ανθρωπιστής της πράξης. 
Αν το έκανες, θα απέκλειες το Δήμο της Πέλλας και την πόλη των Γιαννιτσών - αυτή μάλιστα η προσφυγομάνα πόλη δεν θα ανεχθεί μαθήματα περί ανθρωπισμού από κλειστά γραφεία.

Δε ρώτησες, δε συλλογίστηκες. Μέχρι σήμερα. 
Κάντο τώρα, Υπουργέ! Κάντο τώρα, γιατί εκλέχθηκες για να κυβερνάς και ελέγχεσαι για τις επιλογές σου. Και αυτή εδώ που αφορά στο hot spot του Δήμου Πέλλας είναι εντελώς λανθασμένη. 

10 σχόλια:

  1. Η αντιδραση ποια θα ειναι τελικα ξερουμε κατι συγκεκριμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικα και θα αντιδρασει η κοινωνια. Θα ξαναψηφισει την Τζακρη. Οπως την ξανα ψηφισε και τοτε που εφυγε ο στρατος απο την πολη.
    Φυσικα τοτε κανεις δεν καταλαβε γιατι ο Βενιζελος μας εκλεισε το στρατοπεδο. Μα κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αντίδραση θα είναι η ίδια με των Διαβατων κ το αποτέλεσμα το αναλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά χαμος εδώ που ζω γερμανια απ αυτούς βιάζουν παιδιά γυναίκες και ακόμα τούς κρατανε στη χώρα τι λογική έχουν πρωθυπουργοι δε καταλαβαίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέτοιες αποφάσεις ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να αλλάξουν δυστυχώς ή ευτυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tσιπρα θελατε καιΤζακρη θα λιαζονται οιμεταναστες στο στρατοπαιδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν λέω ότι το θέμα δεν είναι σοβαρό,αλλά είμαστε κοντά στα σύνορα,είναι δυνατόν να μην έρχονταν πρόσφυγες στα Γιαννιτσά; Άνθρωποι είναι και αυτοί,σαν εμάς!Αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου(που κάποιοι άλλοι ξεκίνησαν)για να ζήσουν μια καλύτερη και ελεύθερη ζωή!Είναι άνθρωποι που έχουν σπουδάσει όπως χιλιάδες Έλληνες,άνθρωποι στην ίδια οικονομική κατάσταση με εμάς πριν από την κρίση,άνθρωποι σαν τους παππούδες μας πριν από χρόνια!Είναι μεγάλη ντροπή λοιπόν για ένα έθνος με ιστορία προσφυγική-μεταναστευτική-ηρωική και πάνω από όλα ανθρωπιάς να έχει από τους πολίτες τέτοια αντίδραση!Επίσης οι Έλληνες Χριστιανοί πρέπει επιτέλους να θυμηθούν ότι ο Θεός είπε "Αγαπάτε αλλήλους". όχι ρίξτε τους πιο βαθιά από ότι είναι.Όσον αφορά τους υποτιθέμενους βιασμούς κλπ σε χώρες που ΔΕΝ έχουν δεχτεί σχεδόν κανέναν πρόσφυγα,θα έλεγα να μην αφήνουμε τα μέσα να μας αποβλακώνουν γιατί πολύ απλά οι χώρες στις οποίες έγιναν αυτές οι "επιθέσεις" δεν θέλουν κανένα πρόσφυγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι προσφυγες θα φυγουν σιγα σιγα για την ευρωπη...οι μεταναστες οι οποιοι δεν εχουν αυτο το δικαιωμα επειδη ειναι οικονομικοι μεταναστες θα μεινουν στην ελλαδα και στα ομορφα Γιαννιτσα με αποφαση αυτου που εσυ ψηφισες φιλε Γιαννιτσιωτη και εννοω ολη την Πελλα και τα ποσοστα που εδωσε στο ΣΥΡιΖΑ......Με τις υγειες σα προβατα

      Διαγραφή
  8. Σταμκο γιατί δεν λες την αλήθεια; Σου ζητήθηκε πρόταση η οχι; Τι έκανες για αυτό; Τίποτα. Γιατί; Γιατί δεν σε νοιάζει. Τζερτζερλε θες και επειδή ξέρεις ότι δεν είναι τελειωμένη υπόθεση μια χαρά σε βολεύει. Και λογο συγκυρίας θα γίνεις και ήρωας! ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εσυ θεσσαλονικιά γιατι έφυγες Γερμανία και δεν έμεινες στην Ελλάδα. Δεν ντρέπεσαι και μιλάς. Κακώς σε κρατάνε οι Γερμανοί. Αν είχες κότσια θα έμενες εδώ αφού αγαπάς τόσο πολύ τους Ελληνες και κατ΄επέκταση την ΕΛΛΑΔΑ. Εσείς μη μιλάτε και σκύψτε στις φάμπρικες της Γερμανίας. Ελάτε να πληρώσετε κανένα φόρο ή ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή