Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ξενύχτι και αποκλεισμός του «Φιλιππάκου» χθες το βράδυ. Γενικός ξεσηκωμός πολιτών



 Μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες όσο η κυβέρνηση θα εμμένει στην πρωτοφανή απόφασή της για δημιουργία ολόκληρης πόλης μεταναστών στην καρδιά της πόλης των Γιαννιτσών ,πήραμε χθες το βράδυ. Αμέσως μετά τη λήξη του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου ,δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πύλη του στρατοπέδου «Φιλιππάκου».
Με πυρσούς ,σφυρίγματα και συνθήματα αλλά και με την παρουσία μεγάλου αριθμού τρακτέρ από το μπλόκο των αγροτών, διατράνωσαν την οργή αλλά και την αποφασιστικότητά τους να αποτρέψουν το ανοσιούργημα που επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει. «Πάνω από τα πτώματά μας» φώναζαν κάτοικοι της περιοχής δίνοντας τον τόνο για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.
 \



16 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Γροθιά στο στομάχι του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης των λαών!

      Διαγραφή
    2. Εσυ γινε αλληλέγγυος αν θελεις. Δικαίωμα σου. Αλλα είναι και δικαίωμα των αλλων να μην είναι. Μην κουνας πατρονιστηκα την καρτα του ανθρωπισμου και αλληλεγγύης στους αλλους.

      Διαγραφή
  2. ο κάθε ένας τον πόνο του .... για το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ τις Ελλάδος ούτε λόγος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ού στα ανάθεμα σκατοφασίστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους παρεις σπιτι σου αναρχοκουμουνι

      Διαγραφή
    2. Αριστερόμουτρο του κερατά, με κάθε σεβασμό στο δράμα των ανθρώπων, αλλά δε νομίζω ότι είναι και η καλύτερη λύση αυτή. Έγιναν και άλλοι πόλεμοι. Είδες κανένα πρόσφυγα να έρχεται εδώ; Ιράκ, Αφγανιστάν, Σερβία, Λίβανος, Ισραήλ, Λιβύη και Ουκρανία είναι καταστάσεις που τις ζήσαμε. Εκτός και αν είσαι 5 χρονών και σωματικά, εκτός από πνευματικά, λογικά κάτι θα άκουσες. Μήπως λοιπόν, εσύ και όλοι οι όμοιοί σου, υπανθρωποειδή και μη, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε σχετικά με τους δήθεν και τάχαμ αρχηγούς σας; Ξέρεις εσύ, τους αριστερούς εγκληματίες και μη, που συγκυβερνούν με τους μισητούς τους εχθρούς...τους άλλους μωρέ...πώς τους λέτε; Α, ναι....φασίστες...

      Διαγραφή
  4. Ναι !!! Ολοι αυτοι οι ταλαιπωροι ειναι υπανθρωποι. Ενα ομορφο πρωινο ειπαν ας παμε στην αλλη ακρη του κοσμου γιατι βαρεθηκαμε, ετσι για πλακα. Οποτε τσακιστε τους, φτυστε τους. Ο θανατος σου, η ζωη μου!!! Και ξεκινηστε απ τα παιδια τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος... Η αλήθεια παιδιά είναι κάπου στη μέση. Όντως υπάρχουν μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας ξερηζομενοι από τον πόλεμο. Μέσα σε αυτούς υπάρχει ένα σημαντικό όμως ποσοστό οικονομικών μεταναστών. Συνεπώς ναι στους μετανάστες που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους και μάλιστα με οποιοδήποτε τίμημα... Ως άνθρωπος και χριστιανός. Όχι όμως στους οικονομικούς μετανάστες που έρχονται να βρούνε δουλειά... Η σε αυτούς που έχουν διαφορετικά κίνητρα. Ας ξεσκηστει η κυβέρνηση να βγάλει άκρη. Δεν είναι δική μου δουλειά να ξεχωρίσω το ξερά από τα χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι στους μετανάστες που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους και μάλιστα με οποιοδήποτε κοστος. Όχι στους οικονομικούς μετανάστες και σε οποίους έρχονται με διαφορετικά κίνητρα. Ας σκίσει η κυβέρνηση τον κολο της να προβεί σε σωστους ελέγχους. Δική τους δουλειά είναι όχι δική μου. Αν είναι ανικανοι να ελέγξουν την κατάσταση ας παραιτήθουν τόσο απλά είναι τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Δήμαρχος Πέλλας είναι ο αποκλειστικός υπέυθυνος για την απροκάλυπτη ξενοφοβία που διαχέεται στην κοινωνία. Όσα ακολουθούν με τους φασίστες της χ.α. να βρίσκονται στην περιφρούρηση και φωτιές που "ΆΓΝΩΣΤΟΙ" ανάβουν στο στρατόπεδο αγγίζουν απ' ευθείας Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους του Στάμκου με ξεκάθαρα ποινικές ευθύνες. Παρόν σε όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και αστυνομικοί και δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς από τις αθλιότητες που ξεκίνησαν με φωτιές στο στρατόπεδο. Χθες δημοτικός σύμβουλος καλούσε σε κάψιμο, η αστυνομία ήταν εκεί, στο δημοτικό συμβούλιο, και πρέπει άμεσα να επέμβει. ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω ότι είναι ξενοφοβία. Πιστεύω ότι είναι απλός φόβος. Φόβος που έχουν σπείρει και συντηρούν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί. Τοπικού και εθνικού επιπέδου. Όλοι τους. Με κάθε σεβασμό στο δράμα των ανθρώπων αυτών, πιστεύω ότι πρέπει να μπουν στο τέλος της λίστας βοήθειας. Πίσω και από τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Γιατί εσύ σαν Δήμαρχος, Νομάρχης, Υπουργός ή Πρωθυπουργός αν δε βοηθήσεις τον Έλληνα πολίτη που σε πληρώνει αδρά όλες τις υπερτιμημένες απαιτήσεις σου, νόμιμες ή παράνομες, είσαι, το λιγότερο, επικίνδυνος και ανίκανος για τη θέση που κατέχεις. Έτσι λοιπόν, κοίτα εσύ Αρχή, όπως και να λέγεσαι, να πράττεις τα δέοντα για τους δικούς σου και μετά να κάνεις για άλλους. Τότε θα έχεις και τη συμπαράσταση του κόσμου. Μεταθέτοντας όμως τις αρμοδιότητές και τα προβλήματά σου στους ήδη επιβαρυμένους και εξαθλιωμένους πολίτες σου, μη περιμένεις καμιά αντίδραση διαφορετική από αυτή. Για αυτό λοιπόν και για πολλά άλλα, που δεν χωράνε εδώ, σύντομα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις διπλάσιες αντιδράσεις. Των δικών σου και των Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Προς Ανωνυμο @9:56μμ. Η προσπαθεια σου να εμπλέξεις τοπικους παραγοντες για την αντιδραση της τοπικης κοινωνιας είναι τουλάχιστον αστεια. Η τοπικη κοινωνια των Γιαννιτσων, όπως οι περισσοτερες ανα την επικαρατεια, αντιδρουν γιατι δεν θελουν να κανουν δικο τους πρόβλημα την ανικανοτητα και αφελεια μιας επικυνδινα ερασιτεχνικης κυβερνησης. Χωρις κανενα στρατηγικο σχεδιασμο και με προσεγγηση χομπιστα αποφασισαν να ανοιξουν τα σύνορα. Ε λοιπον όχι, η κοινωνια των Γιαννιτσων δεν θα γινει αποδεκτης λαθων ανίκανης κυβερνησης.

      Διαγραφή
  9. Δεν πιστεύω ότι είναι ξενοφοβία. Πιστεύω ότι είναι απλός φόβος. Φόβος που έχουν σπείρει και συντηρούν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί. Τοπικού και εθνικού επιπέδου. Όλοι τους. Με κάθε σεβασμό στο δράμα των ανθρώπων αυτών, πιστεύω ότι πρέπει να μπουν στο τέλος της λίστας βοήθειας. Πίσω και από τον τελευταίο Έλληνα πολίτη. Γιατί εσύ σαν Δήμαρχος, Νομάρχης, Υπουργός ή Πρωθυπουργός αν δε βοηθήσεις τον Έλληνα πολίτη που σε πληρώνει αδρά όλες τις υπερτιμημένες απαιτήσεις σου, νόμιμες ή παράνομες, είσαι, το λιγότερο, επικίνδυνος και ανίκανος για τη θέση που κατέχεις. Έτσι λοιπόν, κοίτα εσύ Αρχή, όπως και να λέγεσαι, να πράττεις τα δέοντα για τους δικούς σου και μετά να κάνεις για άλλους. Τότε θα έχεις και τη συμπαράσταση του κόσμου. Μεταθέτοντας όμως τις αρμοδιότητές και τα προβλήματά σου στους ήδη επιβαρυμένους και εξαθλιωμένους πολίτες σου, μη περιμένεις καμιά αντίδραση διαφορετική από αυτή. Για αυτό λοιπόν και για πολλά άλλα, που δεν χωράνε εδώ, σύντομα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις διπλάσιες αντιδράσεις. Των δικών σου και των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή