Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυση κατά του Λαζόπουλου ετοιμάζει ο Πειραϊκός Σύλλογος Αναπήρων



Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου ότι «το μυαλό ενός ανθρώπου καθηλωμένου σε καρεκλά, σιγά-σιγά καθηλώνεται σε μία ιδέα και αυτό είναι παραφροσύνη». Ο κωμικός νωρίτερα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπου αναφέρει ότι «η αναφορά του είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο», εννοώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μήνυση κατά του Λάκη Λαζόπουλου προανήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων, Βασίλης Δημητριάδης, μετά την προσβλητική αναφορά του στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον οποίο ο κωμικός είπε ότι «το μυαλό ενός ανθρώπου καθηλωμένου σε καρεκλά, σιγά-σιγά καθηλώνεται σε μία ιδέα και αυτό είναι παραφροσύνη».

Αναφερόμενος στη «συγγνώμη» που ζήτησε εκ των υστερών ο κ. Λαζόπουλος, ο κ. Δημητριάδης ήταν άκρως ειρωνικός λέγοντας: «Εμείς είμαστε όλοι βλάκες και ο κ. Λαζόπουλος ο μοναδικός που κατέχει την αλήθεια».

Τόνισε ότι τα όσα είπε εκ των υστερών ο ηθοποιός δεν συνιστούν συγγνώμη, αλλά υπαναχώρηση μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Ο κ. Δημητριάδης έκανε επίσης λόγο για αισχρή και χυδαία επίθεση κατά των ανάπηρων, που υποκρύπτει ρατσισμό και χαρακτήρισε τον κωμικό «Γκέμπελς».


Πλήθος αντιδράσεων

Νωρίτερα, απολογία είχε απαιτήσει από τον κ. Λαζόπουλο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, τονίζοντας οτι η δήλωση του ηθοποιού ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι «αδιανόητο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, επισήμανε ότι «λάθη επαναλαμβανόμενα, παύουν να είναι λάθη», σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που «μέσα σε λίγα χρόνια» ο κ. Λαζόπουλος «δείχνει την εμμονή του απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία».

Για έλλειψη σεβασμού από τον Λάκη Λαζόπουλο έκανε λόγο στο Facebook, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Να επανορθώσει καλεί τον κ. Λαζόπουλο το ΠΑΣΟΚ.

Μετά το πλήθος των αντιδράσεων, ο Λάκης Λαζόπουλος έστειλε προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπου αναφέρει ότι «η αναφορά του είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο», εννοώντας τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες», συμπληρώνει.

Πηγή: skai.gr

1 σχόλιο: