Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΟΓΕ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ



   
   Αγωνιστικό τόνο αντίδρασης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, της νεολαίας με τις συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά.
      Δόθηκε μαχητική απάντηση τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού. Με το προωθούμενο νομοσχέδιο αποδέχονται και μονιμοποιούν όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Η «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε για να κάνει αυτή τη «βρώμικη δουλειά» που καμιά προηγούμενη αστική κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει.

      Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες με τα πανό του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ,  με συνθήματα για το δικαίωμα στη δουλειά, για την απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & της ΕΕ. Συνθήματα ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των βάρβαρων καπιταλιστικών πολιτικών, όπως :  «Εργατιά-Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», «Το ασφαλιστικό μας έβγαλε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαινητόμο», « Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία - τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά-Γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» , «Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού-Τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού»  , «Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία-Έξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία», κ.ά.

   
    Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της  Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Ανέστη Προυσανίδη, που σημείωσε :
       «Οι αγώνες και τα μπλόκα της αγροτιάς, που δυναμώνουν καθημερινά στον αγώνα επιβίωσης ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές & τα μέτρα ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς , βρίσκονται σήμερα στο πλευρό των φυσικών συμμάχων τους, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων & των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, με το δικό τους βροντερό παρόν στην απεργία».
           
     Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ήταν ο Δημήτρης Χατζηματθαίου, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα :
      «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προχθές «γιόρτασε» τον ένα χρόνο δήθεν αριστερής διακυβέρνησης με ολίγη ακροδεξιά σάλτσα, δεν έχει αφήσει ψέμα που να μην έχει ξεστομίσει. Χρησιμοποιεί την ίδια ελεεινή προπαγάνδα με όλους τους προηγούμενους περί κοινωνικής δικαιοσύνης και σωτηρίας του ασφαλιστικού. 
       Η κοινωνική ασφάλιση δε μας χαρίστηκε, δε μας παραχωρήθηκε. Το ασφαλιστικό για εμάς δεν είναι πράξεις, δεν είναι πίνακες εσόδων-εξόδων σε λογιστικά βιβλία. Είναι η ζωή μας και γι αυτό δεν παζαρεύεται! Τα εκατομμύρια των εργαζομένων σε όλον το κόσμο κατέκτησαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα δια πυρός και σιδήρου, με αιματηρούς πολύχρονους αγώνες για να μην πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, για να έχουν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, για να έχουν προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις σκαλωσιές, στα ορυχεία, στις μηχανές αλλά και προστασία απ’ τις επαγγελματικές ασθένειες ιδιαίτερα σε ανερχόμενους κλάδους. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν με τους αγώνες τους το ασφαλιστικό σύστημα να διευρύνει το πλέγμα προστασίας τους ώστε μετά τον εργάσιμο βίο να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων, να υπάρχει συνολική κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαικής οικογενείας, το δικαίωμα και η προστασία της μητρότητας, η ασφάλιση των παιδιών, τα προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες.

      Το νομοσχέδιο «κουρεύει» τις συντάξεις για τους μισθωτούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μισθωτούς με Μπλοκάκι και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Οι νεότεροι καταδικάζονται σε μια σύνταξη μειωμένη κατά 40% απ’ τη σημερινή ήδη κουτσουρεμένη, ενώ οι παλιοί ασφαλισμένοι χάνουν σχεδόν τη μισή σημερινή σύνταξη. Υπερδιπλασιάζει τις εισφορές για μισθωτούς με μπλοκάκι και αυτοαπασχολούμενους, κλέβει έτσι σχεδόν το 40% των αποδοχών τους. Νομιμοποιεί τελεσίδικα την «παράνομη» κι ελαστική αυτή μορφή εργασίας. Στην πραγματικότητα θέλουν να πετάξουν οριστικά εκτός επαγγέλματος όσους αδυνατούν να πληρώσουν ή να μας υποχρεώσουν να δουλεύουμε «μαύρα», χωρίς δικαιώματα, εφ’ όρου ζωής. Το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και ο πόλεμος ξεκίνησε!», τόνισε ο Δημήτρης Χατζηματθαίου. 

   
    Η συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ( ΠΑΣΥ ) από τον Γιάννη Σουμελίδη, που τόνισε :
          «Παίρνουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που οι ίδιοι πριν το δημοψήφισμα του καλοκαιριού και για να κλέψουν την ψήφο του λαού μας στο δικό τους κάλπικο ΟΧΙ, δια στόματος του Υπουργού Αγρ.Ανάπτυξης,  χαρακτήριζαν «ταφόπλακα» του αγροτικού τομέα.
    Ο στόχος τους ξεκάθαρος πλέον : η συγκέντρωση γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών-καπιταλιστών αδιαφορώντας για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη διόγκωση της στρατιάς του 1.500.000 ανέργων και από εμάς. 
     Έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο τους την μικρομεσαία αγροτιά - παράλληλα με τους άλλους εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους -  φορτώνοντας κρατικά ελλείμματα & χρέη στις πλάτες τους για να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη με μια σειρά αντιαγροτικά μέτρα.
       Μας καλούν σε διάλογο «συμπάθειας» χωρίς ανάκληση των μέτρων δηλ. με αποδοχή το σφάξιμό μας και διάλογο για το πόσο βαθιά θα πάει το μαχαίρι. Από την άλλη συνεχίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και οι προκάτοχοί τους, να μας συκοφαντούν σαν «φοροκλέφτες», «αγροτοπατέρες», κ.ά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας συκοφαντεί σαν «μπλε», «μαύρους», «κόκκινους» αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει.
       Από κοντά και η ΝΔ εμφανιζόμενη ως «προστάτης της αγροτιάς» με δηλώσεις ότι επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις  δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης. Και αυτό, αφού η ΝΔ συμφώ-νησε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα στο 3ο μνημόνιο, που προστίθεται στα δύο δικά της, αλλά και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ είναι δική της απόφαση. Ο αντικυβερνητικός της λόγος αφορά την επιδίωξή της να ξαναγίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Γι' αυτό μας «συμβουλεύει» να μην κλείνουμε τους δρόμους, ενώ θα ανακοινώσει κι αυτή τα δικά της «ισοδύναμα» μέτρα».

          Στην συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Μπάμπης Αποστολίδης, γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ( Ε.Ν.Ι.Π. ), επισημαίνοντας :
           «Σε μια εποχή που η ανάπτυξη των επιστημών και η μεγάλη τεχνολογική πρόοδος θα μπορούσαν να εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υγειονομικής φροντίδας, βιώνουμε την πλήρη απαξίωση του νοσοκομειακού γιατρού και την βάρβαρη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας. Η Υγεία αποτελεί ένα όλο και πιο ακριβό, δυσπρόσιτο εμπόρευμα για το λαό.
            Η μισθολογική απαξίωση, η εντατικοποίηση της δουλειάς και δραστική μείωση του αριθμού των γιατρών στα προγράμματα  των εφημεριών, η μετακίνηση συναδέλφων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, η έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, η επέκταση της ομηρίας των ελαστικών μορφών εργασίας (επικουρικοί) και η παράταση για ένα χρόνο τη εργασιακής ομηρίας των επί θητεία συναδέλφων που διορίστηκαν μετά τις 10/3/2009. Οι τραγικές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και γενικά σε προσωπικό όλων των βαθμίδων, η έλλειψη ή η προμήθεια ακατάλληλου υγειονομικού υλικού, οι ελλείψεις σε φάρμακα, το πλήρες αδιέξοδο στην επαγγελματική προοπτική των ειδικευόμενων ιατρών».
     
       Κεντρικός ομιλητής από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ήταν ο Μιχάλης Καλαϊτζής, που στην ομιλία του ανέφερε :
      «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
     Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση!
     Να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα! Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!
        Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!
       Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!  Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους! Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!
       «Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών», έκλεισε την ομιλία του ο Μιχάλης Καλαϊτζής.




       «Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση γίνεται στον απόηχο του μεγάλου πανεργατικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη. Αποτελεί συνέχεια αυτής της μεγάλης κινητοποίησης όπου δεκάδες χιλιάδες λαού από όλες τις γωνιές της Ελλάδας βροντοφώναξαν ότι: Δε δεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα! Δεν αποδεχόμαστε το ρεαλισμό της υποταγής και της μοιρολατρίας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις δυνατότητες του καιρού μας. Αυτό που χρειάζεται είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
       Κόντρα στις λογικές του “τίποτα δε γίνεται – τίποτα δεν κινείται”. Σπάζοντας τη μοιρολατρία και τις αυταπάτες που καλλιεργούν τα αφεντικά και οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι τους. Η σημερινή απεργία αποτελεί απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.
      Η ανάπτυξη που επικαλούνται, η ανάκαμψη της οικονομίας που αναφέρουν κάθε τόσο δεν αφορά εμάς. Αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους και την μεγαλοεργοδοσία, είναι δηλαδή η διάσωση και κυρίως η ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Η περιβόητη ανάκαμψη θα φέρει νέες, πιο άγριες συνθήκες ζωής και επιβίωσης.
       Ο λαός ξέρει από την εμπειρία του ότι για να διασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν οι επιχειρηματίες τα κέρδη τους πρέπει να πατήσουν πάνω στα λαϊκά δικαιώματα, να πτωχεύσουν και να εξαθλιώσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων. Δεν υπάρχει κοινή γραμμή που συνδέει τα συμφέροντά μας με αυτά των βιομηχάνων. Ο πλούτος τους προϋποθέτει τη δική μας φτώχεια.
      Το τελευταίο διάστημα όλοι παρακολουθούμε έναν ανούσιο διαγωνισμό προσφοράς ψίχουλων και υποσχέσεων που τάζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Τάζουν ψίχουλα και αόριστες υποσχέσεις, ανταγωνίζονται δηλαδή για το ποιος μπορεί να ξεγελάσει καλύτερα το λαό. Αυτοί οι καβγάδες βρίσκονται μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες μας. Είναι καβγάδες που γίνονται για τα μάτια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Για το ποιος από τους δύο, κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση, μπορεί να αποτελέσει εγγύηση στη φάση της ανάκαμψης, για την προώθηση των συμφερόντων τους.
      Τα στοιχεία των ελβετικών τραπεζών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά για τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα μας και ποιοι τον αρπάζουν. Τα στοιχεία δείχνουν πως το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 πήγε στο 56,1%. Μας λένε ότι χωρίς αφεντικά, χωρίς την κερδοφορία τους δεν μπορούμε να ζήσουμε, θα καταστραφούμε, γι' αυτό και πρέπει να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους. Εμείς όμως λέμε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά, ότι ο παραγωγός του πλούτου είμαστε εμείς και σε εμάς πρέπει να επιστραφεί.
        Πληρώσαμε την ανάπτυξη, πληρώνουμε με αιματηρές θυσίες και την κρίση του συστήματός τους. Δεν θα πληρώσουμε και την ανάκαμψη, την διόγκωση των κερδών τους. Τα αιτήματα που πρέπει να διεκδικήσουμε σήμερα δε θα μπορούν να σταθούν αν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με την οπτική της μεγαλοεργοδοσίας, αν υιοθετούν ως δικό τους συμφέρον τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αν αποδέχονται την ταξική ειρήνη και συνεργασία. Γι' αυτό πρέπει να απορρίψουμε τις προτάσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, να διώξουμε από την πλάτη μας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, νέο και παλιό.
      Δε θα μας λύσει το πρόβλημα κανένας “σωτήρας”, καμιά κυβέρνηση που θα προκύψει από ενδεχόμενες μελλοντικές εκλογές. Είναι αδιέξοδος ο δρόμος να περιμένουμε να μας βγάλει κάποιος άλλος “το φίδι απ' την τρύπα”. Δεν βγαίνει τίποτα με τον φόβο. Ο άνεργος τώρα δεν μπορεί να λέει “κοιτάζω τη δουλειά μου”, γιατί δεν έχει. Ούτε αυτός που δουλεύει, γιατί και αυτός είναι προσωρινός. Κανένας δεν μπορεί να λέει “κάθομαι ήσυχα γιατί ενδιαφέρομαι για τα παιδιά μου”, γιατί τώρα αποφάσισαν να κάνουν σκλάβους τα παιδιά μας στους επιχειρηματίες. Τα χρησιμοποιούν για να διώχνουν τους πατεράδες και τις μανάδες τους από τη δουλειά, γιατί τους κοστίζουν λιγότερο.
      Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Η φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που σήμερα βασανίζεται. Να βάλουμε τέρμα στις δυσκολίες που προκαλεί η ανεργία! Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης.
      Στη σημερινή συγκέντρωση προτάσσουμε τα ζητήματα που αφορούν την ανεργία. Η ανεργία είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, λαϊκά σπίτια με τους δύο γονείς άνεργους, χιλιάδες απολυμένοι σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κλάδο. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ στην περιοχή μας, οι απολύσεις στα S/M Αρβανιτίδης – Καρφούρ, στο δημόσιο, στους ΟΤΑ, το κλείσιμο καταστημάτων στο εμπόριο, η χρήση του νόμου για τις ομαδικές απολύσεις.
     Τα τελευταία επίσημα στοιχεία είναι αμείλικτα. Αποδεικνύουν την επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης. Πάνω από το 1/3 του πληθυσμού επιβιώνει με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Το 30% των μισθωτών παίρνει μισθό κάτω από τα 600 ευρώ μεικτά. Ένας στους τέσσερις μισθωτούς εργάζεται με μερική απασχόληση. Την ίδια στιγμή η ανασφάλιστη “μαύρη” εργασία φτάνει στο 36% , πανελλαδικά 850.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση από 1 έως 12 μήνες.

       Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την ΕΕ πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, θα μας βρίσκει απέναντί του!
      Γιατί αυτός βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για την μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για την συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μισή ζωή.
     Το εργατικό λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, για αποδέσμευση από την ΕΕ.
     Οι εργαζόμενοι είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου. Εμείς παράγουμε, εμείς κινούμε τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις. Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι αυτός ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του.
    Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! ».






Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης  έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.
Θα επιτρέψουμε από φόβο να ριζώσει για εμάς και τα παιδιά μας η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα; Να γίνουν συνήθεια η μακροχρόνια ανεργία και οι άθλιοι μισθοί των 500 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τον τάφο;
Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Να μην φτάσει καν στη Βουλή!
Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!

Συνάδελφοι, συναγωνιστές
Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν πάντα πολύ λιγότερα από όσα δικαιούμασταν με βάση τον πλούτο που παράγαμε, την ανάπτυξη της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όμως είχαν υποχρεωθεί κράτος και εργοδοσία ένα μέρος από τον κλεμμένο ιδρώτα μας να τον επιστρέφουν μέσω όλων αυτών των παροχών. Πάντα μας έκλεβαν λεηλατώντας τα ταμεία, χρηματοδοτώντας από αυτά ποικιλότροπα τραπεζίτες βιομήχανους εφοπλιστές μεγαλέμπορους όπως κάνουν και σήμερα. Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό φανερώνει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν θα στηθεί πάνω στα δικά μας κορμιά, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!

Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους! Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους!

·        Φέρνουν ένα νόμο - πακέτο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
·        Χαρίζουν όλα τα κλεμμένα και λεηλατημένα από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
·        Δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία.
·        Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στο ελάχιστο και μόνο για ένα μέρος της σύνταξης και αυτή υπό προϋποθέσεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
·        Βγάζουν στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για να πληρώσουν τους δανειστές «στην ώρα τους» όπως έκαναν και με τα λεφτά των ταμείων.
·        Σφαγιάζουν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
·        Νομοθετούν νέο τρόπο υπολογισμού, δηλαδή μόνιμο μηχανισμό μειώσεων συντάξεων και παροχών. Η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 ευρώ.
·        Καταργούν το ΕΚΑΣ, το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι.
·        Πετσοκόβουν ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.
·        Η σφοδρότητα της επίθεσης στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν κλάδο ανέγγιχτο. Χτυπά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων με μπλοκάκια, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων!
·        Την ίδια μέρα με το νόμο Κατρούγκαλου έφεραν στη Βουλή νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στρώνοντας κόκκινο χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο! Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια! Όλοι οι κλάδοι, όλα τα σωματεία, όλες οι λαϊκές γειτονιές στο δρόμο του αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Κανένας εργάτης να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!
Δικαιοσύνη για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η αύξηση των κερδών τους!
Δικαιοσύνη για εμάς είναι η αξιοπρεπής ζωή, να ζούμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα και να μην φυτοζωούμε, να καρπωνόμαστε τον πλούτο που ΕΜΕΙΣ παράγουμε!

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!
Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι
                                             θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι!
Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ του ΠΑΜΕ                                                   την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ στις 11 π.μ.
΄

Κανένας νέος σήμερα που είτε ψάχνει για πρώτη φορά εργασία είτε κινείται από κλάδο σε κλάδο για να βρει μεροκάματο είτε βρίσκεται σε παρατεταμένη κατάσταση ανεργίας, είτε έχασε ξαφνικά τη δουλειά του, είτε αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του και να κλείσει βιβλία, δε μπορεί να αισθάνεται προστατευμένος. δε θα έχει στο μέλλον πολλά χρόνια εργασίας. θα περιμένει ως όμηρος τα 67 έτη για να μπορέσει να πάρει μια σύνταξη που το ποσό της αναλογικής σύνταξης λόγω της ανεργίας, θα είναι μια σταγόνα πλάι στα 384 ευρώ..
Η ρύθμιση αυτή αποτελεί ένα ακόμα «δώρο» του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγάλο κεφάλαιο. Δίνει νέα κίνητρα στους εργοδότες να απαλλαχθούν οριστικά από την ασφάλιση του εργαζόμενου, την αποζημίωση απόλυσης, τα όρια ομαδικών απολύσεων, τις πληρωμένες άδειες, τις άδειες λοχείας, τοκετού, ασθενείας, το ωράριο απασχόλησης και την πληρωμή για υπερωρίες.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί καθώς μαζί με το κυβερνητικό σχέδιο για το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης φέρνει παράλληλα νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση, νομοθετώντας υπέρ μιας ισχυρής μερίδας του κεφαλαίου (εμπόρους υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) για τους οποίους η ασφάλιση αποτελεί αστείρευτη πηγή νέας κερδοφορίας.

Τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών, τρίβουν ήδη τα χέρια τους καθώς όπως απροκάλυπτα λένε "Μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει κάποια κοινά προβλήματα!" πέφτει στα νύχια τους.
·         Μακροχρόνια άνεργοι όπου η ασφάλιση από τον ΟΑΕΔ έχει λήξει
·         Άτομα που δουλεύουν ανασφάλιστοι 
·         Ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν πληρώνουν τον ΟΑΕΕ
·         Τελειόφοιτοι φοιτητές άνω των 25 όπου βγαίνουν από το οικογενειακό βιβλιάριο
·         Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες όπου δεν έκαναν ακόμα έναρξη στον ΟΑΕΕ και δουλεύουν ''μαύρα''.
Έχουν ήδη ετοιμάσει και τα ετήσια προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης τα οποία καλύπτουν μόνο νοσηλεία και όχι επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις και φάρμακα εκτός νοσοκομείου. Και στο τέλος αναφέρουν πως ο ασφαλισμένος δηλαδή ο άνεργος που βασανίζεται χωρίς μεροκάματο, θα εξοφλεί πρώτα το νοσοκομείο και μετά θα αποζημιώνεται από την ιδιωτική ασφαλιστική.
Την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαξιώνει 200 δημόσιες ΜΕΘ χωρίς να τις λειτουργεί και να προσλαμβάνει προσωπικό έκλεισε με τους κλινικάρχες συμφωνία να παρέχουν τις δικές τους ΜΕΘ με 700 ευρώ για κάθε μέρα, για κάθε κλίνη. Μπορεί  εύκολα κανείς να καταλάβει το τι φαγοπότι έχει να πέσει με τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων και τις αιματηρά αυξημένες εισφορές από όσους ακόμη μπορούν να κλέψουν.
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε το δηλητήριο της διαίρεσης που έσπερναν τόσα χρόνια κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, παράγοντες και εκπρόσωποι του κεφαλαίου που δημιουργούσαν τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικους σχεδιασμούς.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ, του υποταγμένου κυβερνητικού & εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων & επιμελητηρίων (ΤΕΕ, Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι, Επιστημονικές Ενώσεις). Όλοι αυτοί συναίνεσαν στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, συνέργησαν σε κάθε προηγούμενη φάση του «διαρκούς» αντιασφαλιστικού εγκλήματος.
Προώθησαν και προωθούν την πολιτική της ανταποδοτικότητας που μεταφέρει τα βάρη της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων.
Στήριξαν και στηρίζουν τα διαδοχικά Μνημόνια, την πολιτική θωράκισης της ανταγωνιστικότητας που υλοποιούν αυτά και εφαρμόστηκε πολύ πριν την κρίση.
Οι ίδιες δυνάμεις οργάνωσαν την «αξιοποίηση» -ληστεία των αποθεματικών των ταμείων είναι που τώρα «θρηνούν» υποκριτικά στον «τόπο του εγκλήματος» και προσπαθούν να εγκλωβίσουν το κίνημα σε μια διαπραγμάτευση για τη «διόρθωση» και «βελτίωση» των όρων της σφαγής μας.
Δε μπορεί σήμερα να υπάρχει αίτημα που θα βρίσκεται πιο κάτω από την αναπλήρωση όλων των απωλειών σε δικαιώματα που εξανεμίστηκαν ολικώς ή μερικώς, από την αποκατάσταση της απώλειας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτά για εμάς δεν είναι περασμένα-ξεχασμένα!
Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές ανέργων!
Να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Να στείλουμε στην ανεργία τους εκμεταλλευτές μας, το πολιτικό προσωπικό τους, όσων σήμερα πλουτίζουν πάνω στη δυστυχία μας.
Οι μισθωτοί με τα ταξικά σωματεία στον κλάδο, συντονίζουμε την πάλη μας με τα εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες, με τον ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ. Η σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την πολιτική τους είναι μονόδρομος. Μ' αυτή την κατεύθυνση, το λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να μετατρέψει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης στο Βατερλό της. Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση μιας λαϊκής συμμαχίας που βαδίζει μαχητικά ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, το κράτος της, την ΕΕ που τη στηρίζει.
Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία των αναγκών μας! Απαιτούμε:
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ! ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ -ΚΑΘΟΛΙΚΗ -ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ!
Η ακούραστη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!
Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στην στρατηγική των μονοπωλίων.  Η σημερινή πανελλαδική πανεργατική παλλαϊκή απεργιακή κινητοποίηση είναι μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, ανοίγει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη και για την κλιμάκωση του αγώνα.
Να κάνουμε πράξη τους φόβους τους, να μην αφήσουμε χώρο δουλειάς που να μην γίνει συνέλευση για την κλιμάκωση το επόμενο διάστημα. Να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στην δράση για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Να μην υπάρξει γειτονιά σε πόλη ή σε χωριό που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια, η αντίθεση του λαού μας στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Καθημερινά τα ταξικά σωματεία η λαϊκές επιτροπές να βρίσκονται στο πόδι με κινητοποιήσεις. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό πρόβλημα που δεν θα παλέψουμε για την λύση του. Να μην μείνει δημόσια υπηρεσία που να μην νοιώσει την ανάσα του κινήματος που παλεύει διεκδικεί δεν κάνει πίσω.





Οι αγώνες και τα μπλόκα της αγροτιάς, που δυναμώνουν καθημερινά στον αγώνα επιβίωσης ενάντια στις αντιαγροτικές πολιτικές & τα μέτρα ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς , βρίσκονται σήμερα στο πλευρό των φυσικών συμμάχων τους, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων & των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, με το δικό τους βροντερό παρόν στην απεργία.
     Σαν Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση είμαστε βέβαιοι, πως όλοι μαζί, μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στην κατεύθυνση ανατροπής των βάρβαρων πολιτικών, που μας ξεκληρίζουν.
     Μέρες τώρα η μικρομεσαία αγροτιά αντιπαλεύει με κάθε μορφή αγώνα τα τεράστια προβλήμα-τα επιβίωσης, αυτά που δημιουργούν οι αντιαγροτικές πολιτικές της ΕΕ & της κυβέρνησης  με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι 3ου μνημονίου με τους 222 βουλευτές τους.
    Αυτών των ίδιων, που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη νέα ΚΑΠ 2015-2020 που πετσοκόβει μέχρι το 2019 κατά 60% τις ενισχύσεις στη γεωργία & την κτηνοτροφία. Αυτές τις επιδοτήσεις που κατά το 80% τις λυμαίνονται μόλις το 20% των αγροτών και αφού πέταξαν τον περασμένο Δεκέμβρη εκτός άλλες 90.000 δικαιούχους κάτω των 250 ευρώ λόγο «διοικητικού κόστους». Και ας προβάλουν σαν πανάκεια τα περίφημα 3,5 δις ευρώ, που κύρια αφορούν την ανάπτυξη και ενίσχυση της κερδοφορίας του εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου (μεταποιητές, μεγαλοεξαγωγείς, μεγαλέμποροι, κ.ά.).
     Παίρνουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που οι ίδιοι πριν το δημοψήφισμα του καλοκαιριού και για να κλέψουν την ψήφο του λαού μας στο δικό τους κάλπικο ΟΧΙ, δια στόματος του Υπουργού Αγρ.Ανάπτυξης,  χαρακτήριζαν «ταφόπλακα» του αγροτικού τομέα.
    Ο στόχος τους ξεκάθαρος πλέον : η συγκέντρωση γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών-καπιταλιστών αδιαφορώντας για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη διόγκωση της στρατιάς του 1.500.000 ανέργων και από εμάς.  
     Έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο τους την μικρομεσαία αγροτιά - παράλληλα με τους άλλους εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους -  φορτώνοντας κρατικά ελλείμματα & χρέη στις πλάτες τους για να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη με μια σειρά αντιαγροτικά μέτρα.
       Μας καλούν σε διάλογο «συμπάθειας» χωρίς ανάκληση των μέτρων δηλ. με αποδοχή το σφάξιμό μας και διάλογο για το πόσο βαθιά θα πάει το μαχαίρι. Από την άλλη συνεχίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και οι προκάτοχοί τους, να μας συκοφαντούν σαν «φοροκλέφτες», «αγροτοπατέρες», κ.ά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας συκοφαντεί σαν «μπλε», «μαύρους», «κόκκινους» αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει.
       Από κοντά και η ΝΔ εμφανιζόμενη ως «προστάτης της αγροτιάς» με δηλώσεις ότι επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις  δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης. Και αυτό, αφού η ΝΔ συμφώνησε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα στο 3ο μνημόνιο, που προστίθεται στα δύο δικά της, αλλά και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ είναι δική της απόφαση. Ο αντικυβερνητικός της λόγος αφορά την επιδίωξή της να ξαναγίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη». Γι' αυτό μας «συμβουλεύει» να μην κλείνουμε τους δρόμους, ενώ θα ανακοινώσει κι αυτή τα δικά της «ισοδύναμα» μέτρα.
       Ας πάνε λοιπόν να συζητήσουν με τους «λαγούς» των μπλόκων, τους καλοθελητές διαφόρων «Πρωτοβουλιών», που θέλουν συνάντηση «άνευ όρων και προϋποθέσεων» ξεπουλώντας τους συναδέλφους τους αγρότες, που βρίσκονται μέρες στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
       Ζούμε χρόνια τώρα με απλήρωτες παραγωγές από εμπόρους-μεταποιητές, ζούμε με εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας κάτω του κόστους, με εμπάργκο στις εξαγωγές μας, ζούμε με το υπέρογκο και συνέχεια αυξανόμενο κόστος παραγωγής, κλπ. Έρχονται τώρα να μας δώσουν και το τελειωτικό χτύπημα με την αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% μέχρι το 26% για τα εισοδήματα του 2017, τη ν τεράστια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, την πλήρη κατάργηση της επιστροφής Φόρου Πετρελαίου, την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στο σπίτι, στο χωράφι, στην αποθήκη, στη στάνη και τα χαράτσια σε ΕΛΓΑ, τα τέλη χρήσης ψεκαστήρων, γεωτρήσεων, κ.ά.
      Προχωράμε την ερχόμενη Κυριακή 7 Φλεβάρη σε νέα πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στην Νίκαια για να συζητήσουμε & να συναποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. Για να επιβεβαιώσουμε την αποφασιστικότητάς μας να μετατρέψουμε τη δίκαιη αγανάκτηση & την οργή μας για τα μέτρα και τις αντιαγροτικές πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ, σε αγωνιστική στάση ανατροπής αυτών των πολιτικών. Γιατί θέλουμε να ζήσουμε με τις οικογένειές μας στη γη και τα χωριά μας, με εισοδήματα ανθρώπινης επιβίωσης από τα χωράφια & τα ζώα μας, με ασφάλιση, με ιατρική κάλυψη, με παιδεία για τα παιδιά μας.
      Οι μικρομεσαίοι αγρότες & κτηνοτρόφοι, οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Είμαστε στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό κ.λπ. και αυτό δηλώνει η παρουσία μας στην σημερινή απεργία και σαν ανταπόδοση της πολύμορφης αλληλεγγύης όλων στα μπλόκα του αγώνα της αγροτιάς .
    Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη. Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμενοι στην εκμετάλλευση και την καταστροφή !

                                                                                                                                                    Γειά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου