Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πρώτη φορά Αριστερά με 320 Ευρώ σύνταξη και μειώσεις 20% στο εφάπαξ.



Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στο ασφαλιστικό, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προετοιμάζεται για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι με στόχο να διασώσει τις κύριες συντάξεις (πλην των υψηλών) και να αναζητήσει συμβιβαστικές λύσεις στις υπόλοιπες αξιώσεις του κουαρτέτου (ύψος εθνικής σύνταξης , επικουρικές ,ποσοστά αναπλήρωσης).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκτός από το μείζον θέμα των ποσοστών αναπλήρωσης των νέων συντάξεων και τις περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις, οι δανειστές επιμένουν η εθνική σύνταξη να καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια ύστερα από 20 χρόνια ασφάλισης (και όχι χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και με 15 έτη ασφάλισης όπως προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου).
Θεωρούν μάλιστα υψηλό για βάση συζήτησης το ποσό των 384 ευρώ και ζητούν τη μείωση της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ.
Εξάλλου κλείδωσε η εισφορά 20% στο εισόδημα των επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών (από 1-1-2017). Η εισφορά αυτή θα επιβληθεί σταδιακά έως το 2021 στους αγρότες (με δυνατότητα επιλογής συντελεστή 16% για τους κατ' επάγγελμα αγρότες με αντίτιμο, όμως, χαμηλότερη μελλοντική σύνταξη).
Οι επιστήμονες με εισόδημα έως 55.000 ευρώ θα έχουν έκπτωση έως 50%. Στους νέους επιστήμονες θα επιβληθεί συντελεστής 14% για τα δύο πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους και 17% για τρία επόμενα χρόνια.
Επίσης περικοπές έως 20% έρχονται και στα εφάπαξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου