Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

361 ευρώ το μήνα: Μισθοί Βουλγαρίας με την υπογραφή της Κυβέρνησης



Συμβάσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες και χωρίς δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα και λοιπά επιδόματα, με μισθούς 361 ευρώ, φέρνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Πρώτο Θέμα» αίσθηση έχουν προκαλέσει οι ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου που καλούνται να υπογράψουν μεμονωμένοι υπάλληλοι.
Το ενδιαφέρον στοιχείο αυτών των συμβάσεων είναι οι επιμέρους όροι. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται ξεκάθαρα ότι ο εργαζόμενος με αυτή τη μορφή εργασιακής σχέσης «δεν έχει
δικαίωμα άλλης εργασίας, δεν δικαιούται δώρο Χριστουγέννων, ή Πάσχα και επίδομα άδειας, ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα που τυχόν χορηγείται στους εργαζόμενους δεδομένου ότι η παρούσα είναι σύμβαση έργου και όχι εργασίας».
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα τέτοιου είδους ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου έχουν ξεκινήσει να συνάπτονται στις υγειονομικές μονάδες και τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για επέκταση και στο υπόλοιπο κράτος.
Η σύμβαση που παρουσιάζει το «Πρώτο Θέμα» έχει δίμηνη διάρκεια, με πενθήμερη, πεντάωρη απασχόληση και αμοιβή που ανέρχεται στα 361,22 ευρώ το μήνα. Ανάλογες συμβάσεις υπάρχουν και με 8ωρη απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου