Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

7 πράγματα που θα συμβούν αν πίνεις 4 λίτρα νερό την ημέρα



Ακούγεται λίγο υπερβολικό να πιεις 4 λίτρα νερό σε μια μέρα και σου φαίνεται κάπως τρομακτικό. Αν όμως το καλοσκεφτείς, δεν είναι τόσο παράξενο, εφόσον το σώμα σου αποτελείται από 60% νερό. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να σου συμβεί κάτι κακό. Αντιθέτως. Τι σε πειράζει εξάλλου να το δοκιμάσεις;


Μπορεί να αισθάνεσαι φουσκωμένη
Στην αρχή, επειδή το σώμα σου δεν είναι συνηθισμένο, κάποια μέρη του σώματος σου(όπως δάκτυλα, κοιλιά) μπορεί να φουσκώσουν. Μην ανησυχείς όμως γιατί αργότερα το φούσκωμα θα υποχωρήσει. Πρέπει να πίνεις κατά διαστήματα νερό και όχι με την μία, όλο.

Οι μαύροι κύκλοι επιτέλους θα εξαφανιστούν
Συνήθως οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εμφανίζονται λόγω της αφυδάτωσης, της κατακράτησης του νερού. Μπορεί ένα αλμυρό γεύμα το βράδυ να προκαλέσει την εμφάνιση τους το επόμενο πρωί. Το πολύ νερό όμως θα τους εξαφανίσει. Φυσικά και ο σωστός ύπνος.

Η τουαλέτα θα γίνει η καλύτερη σου φίλη
Με τόσα ποτήρια νερό, λογικό δεν είναι να τρέχεις στην τουαλέτα κάθε δέκα λεπτά (το λιγότερο); Οι επισκέψεις στην τουαλέτα θα γίνουν ακόμα πιο συχνές  και για άλλες ανάγκες γιατί θα γίνεται σωστή και γρήγορη πέψη. Άσε που πήγαινε- έλα θα χάσεις και κιλά.

Μάλλον θα τρως λιγότερο
 Υπάρχει λόγος που οι διατροφολόγοι και η μαμά σου σε συμβουλεύουν να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη (ενώ δεν είσαι) και γι αυτό δεν μπορείς να φας μεγάλη ποσότητα.

Θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στο γυμναστήριο
Το νερό βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου και γλυκόζης μέσα στο σώμα σου, έτσι θα έχεις περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Επιπλέον, δρα ως λιπαντικό για τις αρθρώσεις και τους μυς σου.

Πιθανόν να χάσεις κιλά
Θα νιώθεις φουσκωμένη και θα πηγαίνεις συχνά στην τουαλέτα. Αν το καλοσκεφτείς είναι πολύ πιθανόν να χάσεις βάρος γιατί θα νιώθεις κορεσμό πολύ πιο εύκολα.

Θα θέλεις όλο και περισσότερο νερό
Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο περισσότερο θα θέλεις. Ο οργανισμός σου θα έχει συνηθίσει αυτή την αλλαγή και θα έχει ανάγκη για πολλά ποτήρια νερό. Πάντως το σίγουρο, είναι πως θα σου κάνει καλό.

ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου