Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Παρεμβάσεις Γιάννη Σηφάκη για θέματα νοσοκομείων Πέλλας και πολυχώρου «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης είχε τις τελευταίες εβδομάδες συστηματικές επαφές και συναντήσεις για θέματα του Νοσοκομείου Πέλλας και του πολυχώρου του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Έδεσσα. 


Νοσοκομείο Πέλλας
Όσον αφορά το Νοσοκομείο Πέλλας έγιναν αρκετές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη και υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και με την 3η ΔΥΠΕ για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών όσον αφορά την προκήρυξη διαγωνισμού για την μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού από το υπόγειο στο ισόγειο. Η διαδικασία προχωρά γρήγορα, ο στόχος είναι η προκήρυξη του έργου μέσα στον Απρίλιο.
Ακόμη μέχρι τις αρχές Απριλίου θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο μόνιμος παθολόγος στην πολύπαθη παθολογική κλινική και επικουρικός παιδίατρος.
Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών επίσης θα έλθει επικουρικός ορθοπεδικός και άλλες ειδικότητες επικουρικών γιατρών που έχουν ζητηθεί από το Νοσοκομείο και για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς για την κάλυψη τους.

Πολυχώρος «Μέγας Αλέξανδρος»
Μετά από συστηματικές επαφές και συναντήσεις με την αρχαιολόγο κ. Κοταρίδη, την διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ επιδιώκεται η μη επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο σχετικά με το έργο αυτό καθώς και να βρεθεί τρόπος ολοκλήρωσης του μέσα από χρηματοδοτικό εργαλείο.
Μετά τις πρώτες επαφές και συναντήσεις του βουλευτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συνάντηση στο Δημαρχείο Έδεσσας με τον Δήμαρχο Τάκη Γιάννου και το ΔΣ του συλλόγου «Μέγας Αλάξανδρος» στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.
Κατόπιν τούτου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή και του δημάρχου με την αρχαιολογία και με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση με πρώτο στόχο την μη επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο. Υπήρξε η υπόσχεση ότι θα εξεταστεί θετικά. Ακόμη διερευνήθηκαν τρόποι ένταξης του σε πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του. Απαιτείται εγρήγορση και συντονισμός όλων για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου