Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Εβδομάδα εκδηλώσεων» του Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, η Πειραματική ομάδα Εφήβων, θα παρουσιάσει Forum Theatre με τίτλο «Redys», στην εκδήλωση που διοργανώνει στο ξενοδοχείο «Βαρόσι 4 εποχές», ο σύλλογος «Πρωτοβουλία γυναικών σε δράση» Έδεσσας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας. Πρόκειται για κοινωνικοπολιτικό αυτοσχεδιασμό βασισμένο στο παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό του Θεατρικού Εργαστηρίου του συλλόγου μας κα Χρύσα Αλεξάκη.


Το Σάββατο 12 Μαρτίου, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συμμετέχει με άρμα στην αποκριάτικη παρέλαση και πλήρωμα που θα αποτελείται από μέλη και φίλους του συλλόγου. Το θέμα είναι «Κωμωδία και δράμα:οι δύο όψεις του Θεάτρου» και το κόστος της στολής είναι 12€. Από τις 4 το απόγευμα , το εντευκτήριο του συλλόγου θα είναι ανοιχτό για το μακιγιάζ. Δηλώσεις ως το πρωί της Πέμπτης στο τηλ. 6938363911

Την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου, θα παρουσιάσουμε το έθιμο «Λάμκα» που ανάγεται σε πολύ παλαιά χρόνια και επιβιώνει ως τις μέρες μας. Την αναπαράσταση του εθίμου θα ερμηνεύσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Ε. «Μ.Αλέξανδρος» υπό την αιγίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Στους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάς ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 5 Μαρτίου. Το Θεατρικό Εργαστήρι υποδέχτηκε τους μικρούς μας καρναβαλιστές , όπου διασκέδασαν από νωρίς στο εντευκτήριο ενώ αργότερα τη σκυτάλη πήρε η Τεχνική ομάδα του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με πάρτι που διοργάνωσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αποθήκης του συλλόγου όπου οι καλεσμένοι διασκέδασαν με χορό και τραγούδια ως αργά το βράδυ.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Σπυρίδη, απαθανάτισε φιγούρες της Αναγέννησης, που υποδύθηκαν μέλη του συλλόγου μας, ζώντας για λίγο σε μιαν άλλη εποχή. Με περίτεχνα κοστούμια, δαντέλες, εντυπωσιακά χτενίσματα και μακιγιάζ που επιμελήθηκε η Μαίρη Πέτκου, ξεχύθηκαν στους δρόμους και φωτογραφήθηκαν με φόντο αξιοθέατα της πόλης.

Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ευχαριστεί το Δήμο Έδεσσας και τον Αντιδήμαρχο κο Πέτκο Χρήστο για τον καθαρισμό του αυλόγυρου της αποθήκης του συλλόγου μας καθώς και τον σύλλογο Ποντίων «Άγιος Θόδωρος Γαβράς» για παροχή εξοπλισμού στο αποκριάτικο πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου