Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Νέο ρεκόρ προσφύγων και κατάληψη στην Ειδομένη - Αμείωτες οι ροές προς Πειραιά



Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει πλέον ο αριθμός των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης αλλά και στα σημεία φιλοξενίας στον Πειραιά, το Ελληνικό και ανά την επικράτεια, καθώς ο καλός καιρός «ευνοεί» τις ροές από την Τουρκία, ενώ εικόνες ντροπής συνεχίζουν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

Πεντακόσιοι πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ενώ η ροή συνεχίζεται αυτήν την ώρα τα σύνορα είναι και πάλι κλειστά.

Παράλληλα, σε κατάληψη μέσω καθιστικής διαμαρτυρίας της σιδηροδρομικής γραμμής έχουν προχωρήσει από τις 11 το πρωί έως αυτή την ώρα πρόσφυγες στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για την πολυήμερη αναμονή τους στα σύνορα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό στην Ειδομένη και περιμετρικά, στα χωράφια, έχουν κατασκηνώσει περίπου 10.000 άνθρωποι. Παράλληλα, στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε Νέα Καβάλα και Χέρσο στο Κιλκίς, βρίσκονται άλλοι 4.000 πρόσφυγες.
Δραματική η κατάσταση στον Πειραιά
Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 1.000 ακόμη άνθρωποι έφτασαν το πρωί από τα νησιά, στον Πειραιά, όπου θα δημιουργηθεί από αύριο συντονιστικό όργανο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων που διαμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού. Κατά πάσα πιθανότητα την εποπτεία του θα έχει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου