Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή Εδεσσαϊκού Θεάτρου στην εκδήλωση «Για τ’ όνειρο της λευτεριάς ήρωες πολέμησαν»



Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 8 το βράδυ, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα συμμετέχει στην εκδήλωση «Για τ’ όνειρο της λευτεριάς ήρωες πολέμησαν» του συλλόγου Ηπειρωτών «Απειρωτάν», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στους  ήρωες-αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης, πλαισιωμένο με αφήγηση,, δραματοποίηση, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Μια προσπάθεια διατήρησης αλλά και διάδοσης των παραδόσεων του τόπου μας όπου αμφότεροι οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Έδεσσας, οφείλουν να σέβονται και μέσα από  το έργο τους κοινωνούν την ιστορία και την ταυτότητα της πατρίδας μας.

Το Σάββατο 12/3/2016, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχόπτωση, το Εδεσσαϊκό Θέατρο συμμετείχε στην αποκριάτικη παρέλαση, με άρμα που επιμελήθηκε η Τεχνική ομάδα του συλλόγου, ενώ την Κυριακή 13/3/2016, μέλη του συλλόγου, αναβίωσαν το έθιμο της «Λάμκας» στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας «Φόρης Γέντζης». Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Ε. Μ.Αλέξανδρος και ολοκληρώθηκε με τις εντυπωσιακές «καντρίλιες» του Πολιτιστικού συλλόγου Πάστρας Κεφαλονιάς «Το Παλιόκαστρο» , καλεσμένοι του συλλόγου Μικρασιατών Έδεσσας-Πέλλας «η Μπίγα»


Την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 7.30 το απόγευμα, η Πειραματική ομάδα Εφήβων, παρουσίασε  Forum Theatre με τίτλο «Redys», στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Βαρόσι 4 εποχές», ο σύλλογος «Πρωτοβουλία γυναικών σε δράση» Έδεσσας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας. Τα παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι, παρουσίασαν κοινωνικοπολιτικό αυτοσχεδιασμό βασισμένο στο παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, με συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό  του συλλόγου μας κα Χρύσα Αλεξάκη.

Τέλος σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες της Παιδικής Σκηνής για το έργο «Το ποτάμι που θύμωσε» του εκπαιδευτικού-συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέλαβε και την επιμέλεια της παραγωγής. Θα δοθούν διπλές πρωινές παραστάσεις για τους μαθητές από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 1 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας καθώς και μία απογευματινή την Τετάρτη 30 Μαρτίου για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου