Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση από την συντονιστική του Μπλόκου Γυψοχωρίου Πέλλας



Αναγκαστήκαμε να στείλουμε αυτή την ανακοίνωση, όχι προς απάντηση στην επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων Πέλλας, αλλά επειδή πολλές φορές η σιωπή λαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας.
Καταρχήν θα θέλαμε να εκφράσουμε την απορία μας πως μετά από 40 μέρες στα μπλόκα και αφού τα αγροτικά μηχανήματα έφυγαν από τους δρόμους η Συντ. Επιτρ. Μπλόκων Πέλλας αισθάνθηκε την υποχρέωση να απαντήσει και να εξηγήσει στον αγροτικό κόσμο ποια είναι η αλήθεια.

Ξεκινώντας λοιπόν και βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους. Το μπλόκο Γυψοχωρίου που ήταν ‘’χώρια’’, είχε στον δρόμο πάνω από 100 αγροτικά μηχανήματα από τουλάχιστον 12 χωριά του νομού Πέλλας. Η μοναχική πορεία που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε ήταν μια πορεία στην οποία είχαμε συνοδοιπόρους άλλα 68 μπλόκα από όλη τη χώρα. Για να καταλάβετε το πόσο μόνοι αισθανόμασταν είναι ότι κατά κοινή παραδοχή πάνω από το 80% των τρακτέρ που ήταν στον δρόμο πανελλαδικά προερχόταν από αυτά τα 68 μπλόκα. Η μοναξιά μας δε ήταν τόσο μεγάλη που στις 12-13 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος βρεθήκαμε με δεκάδες χιλιάδες αγρότες από όλη την Ελλάδα και το πιο σημαντικό μας στάθηκαν εκεί αλληλέγγυοι χιλιάδες εργάτες, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, επιστήμονες, άνεργοι, νέοι και γυναίκες.
Το παραπάνω το τονίζουμε ιδιαίτερα γιατί αντίθετα με την μοναχική πορεία που μας καταλογίζουν, εμείς δείξαμε εμπράκτως ότι ο μόνος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα μας είναι μέσω του κοινού αγώνα και πάλης με συμμάχους όλων των ελληνικό λαό που πλήττεται από αυτά τα βάρβαρα μέτρα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Όσον αφορά τα γεγονότα στην περιφερική ενότητα  Πέλλας για να είμαστε συγκεκριμένοι αν και έχουμε βγάλει σχετική ανακοίνωση, η οποία βρίσκεται στην διάθεση όλων. Διαπιστώσαμε παραπλάνηση του συνόλου των αγροτών από την «Επιτροπή Δημ. Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας» αφού τα αιτήματα που παρουσίασε προς ψήφιση δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που είχαμε συμφωνήσει νωρίτερα. Κάτω από ένα τέτοιο πλαίσιο δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να βάλουμε την υπογραφή μας.
Το έχουμε πει χιλιάδες φορές άλλα θα το επαναλάβουμε γιατί μάλλον δεν γίνεται κατανοητό. Οι αγρότες δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα. Σήμερα μάλιστα, τα συμφέροντα των μεγάλων έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των μικρομεσαίων αγροτών. Για να το κάνουμε ακόμα πιο κατανοητό τα συμφέροντα ενός αγρότη με 200.000 ευρώ επιδότηση δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα ενός αγρότη με 3-4 χιλιάδες ευρώ επιδότηση. Θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των αγροτών στην Ελλάδα (πάνω από 85%) έχει τελείως διαφορετικά συμφέροντα από το υπόλοιπο κομμάτι των αγροτών. Καταλήγοντας δηλώνουμε ότι  κατηγοριοποιούμε τους αγρότες και προχωράμε σε ταξικό διαχωρισμό διότι δεν θέλουμε να στρουθοκαμηλίζουμε.
Άλλωστε εμείς ζητούσαμε 30000 ευρώ οικογενειακό αφορολόγητο, για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για τους αγρότες, προσαυξανόμενο με 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Το παραπάνω και σε ένδειξη καλής θέλησης και ενότητας τροποποιήθηκε σε αίτημα, για 12000 ευρώ ατομικό αφορολόγητο προσαυξανόμενο με 3000 ευρώ το κάθε παιδί, το οποίο μαζί με άλλα 4 κεντρικά αιτήματα έγιναν κοινά αποδεκτά από την πλειοψηφία των μπλόκων (69 στο σύνολο). Από τι στιγμή που είχατε παραβρεθεί στην σύσκεψη της Νίκαιας θα έπρεπε να το γνωρίζεται. Μάλιστα κάποιοι από τους υπογράφοντες της ανακοίνωσής σας έχουν συστρατευτεί κάτω από αυτό το πλαίσιο.
Τέλος αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ορίστε λοιπόν, οι θέσεις μας σταθερές και γνωστές σε όλους, οι αγώνες είναι μπροστά. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να τον κλιμακώνουμε όποτε και όπως χρειαστεί, με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας.
Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν μέχρι τώρα στην κυβέρνηση να φέρει το ασφαλιστικό για ψήφιση στη  Βουλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα για ψήφιση θα μας βρίσκει δυναμικά μπροστά της.
Υ.Γ. Τον δρόμο για το Σύνταγμα τον έχουμε μάθει
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Μπλόκο Γυψοχωρίου Ν. Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου