Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Τι γράφουν γνωστά ηλεκτρονικά μέσα για τους πρόσφυγες στα Γιαννιτσά



Εκτενές ρεπορτάζ από γνωστά ηλεκτρονικά ειδησεωγραφικά site της χώρας για την έλευση και εγκατάσταση προσφύγων στα Γιαννιτσά. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το STAR.GR αναμετάδωσε το ρεπορτάζ του Πέλλα Δώθε.
Δείτε τι έγραψαν:



Voria.gr: Περίπου 1000 πρόσφυγες μεταφέρονται από την Αθήνα στα Γιαννιτσά

Περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία σε χώρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκη -Έδεσσας.
Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης της Αθήνας από πρόσφυγες-μετανάστες, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποιούν αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς.

Συγκεκριμένα περίπου 1000 πρόσφυγες και μετανάστες από την Αθήνα μεταφέρονται με λεωφορεία στα Γιαννιτσά σε χώρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκη -Έδεσσας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η μεταφορά βρίσκεται σε εξέλιξη.



Alpha.gr: Αναχώρησαν για τα Γιαννιτσά 210 πρόσφυγες από το κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων

Αναχώρησαν λίγο μετά τις 11:00 για τα Γιαννιτσά οι 210 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι βρήκαν τα ξημερώματα προσωρινό κατάλυμα στο κλειστό γυμναστήριο Ιωαννίνων, καθώς οι κάτοικοι των Δολιανών τους εμπόδισαν να εγκατασταθούν στο κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί στην περιοχή τους.
Η μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας των Γιαννιτσών γίνεται με τέσσερα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Λίγο πριν την αναχώρηση, ένας παιδίατρος εξέτασε τα παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ προσφέρθηκαν σε όλους κρουασάν και χυμοί.



Star.gr: Στο πόδι και τα Γιαννιτσά-Δεκάδες λεωφορεία γεμάτα πρόσφυγες στην πόλη! ΦΩΤΟ

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι των Γιαννιτσών, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας καταφθάνουν από την Ελευσίνα και τον Βόλο χιλιάδες πρόσφυγες στην πόλη.
Περίπου 18 λεωφορεία πάρκαραν στα παλιά Δημοτικά Σφαγεία των Γιαννιτσών και σύμφωνα με πληροφορίες του blog «pellathothe», οι πρόσφυγες προέρχονται από περιοχές της Συρίας, του Πακιστάν, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, αλλά και της Αφρικής και πιο συγκεκριμένα της Σομαλίας.

Στο χώρο συγκέντρωσης βρίσκεται από την Δευτέρα μεγάλη αστυνομική δύναμη, αλλά και στρατός. Ο τελευταίος μάλιστα έχει αναλάβει σε πρώτη φάση τόσο την εξασφάλιση ενέργειας με ηλεκτρογεννήτριες, όσο και την σίτιση των προσφύγων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη, είναι κατά βάση οικογένειες, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και πάρα πολλοί νέοι.
Όσο οι εργασίες στον χώρο συνεχίζονται για να αυξηθεί η δυναμική του χώρου, κάτοικοι της περιοχής εξοπλίζονται  με δύναμη, ψυχραιμία και έκτακτα μέτρα ασφαλείας, καθώς φοβούνται για τις ζωές, αλλά και τις περιουσίες τους.


Newsbomb: Μεταφέρονται 1.000 πρόσφυγες από τον Πειραιά στα Γιαννιτσά

Στα Γιαννιτσά, στο χώρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκη -Έδεσσας, μεταφέρονται αυτή την ώρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, από την Αθήνα.
Έντονη κινητικότητα σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες για τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Ο Δήμος Πέλλας έχει καταλήξει στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας σε εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό χώρο, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας. Ανάλογες πληροφορίες φτάνουν και από δύο ακόμη δήμους, χωρίς όμως να "συνοδεύονται" από επίσημες ανακοινώσεις.
Ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα Γιαννιτσά επισήμανε ότι μέχρι αύριο μπορεί να είναι εντελώς έτοιμος ο χώρος που "κλείδωσε" με τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας και βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων από την πόλη των Γιαννιτσών. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόκειται για εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό χώρο που ανήκει σε δημοτική επιχείρηση. "Υπάρχει άμεσα ενδιαφέρον για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον εν λόγω χώρο, όμως εκκρεμούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες για την προετοιμασία του. Αύριο μπορούν να είναι όλα έτοιμα" σημείωσε ο κ. Στάμκος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και ανέφερε ότι μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί 700 με 800 άτομα.
"Αναλαμβάνουμε μεγαλύτερο από το μερίδιο που μας αναλογεί και καλό είναι να το κατανοήσουν όλοι οι δήμοι, γιατί μια "ξερή" τοποθέτηση της μορφής "δεν έχουμε χώρους" δεν λύνει το πρόβλημα. Όλοι μπορούν να πάρουν έστω και εκατό ανθρώπους" τόνισε ο δήμαρχος και υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς της Πέλλας θα συνδράμουν για να λειτουργήσει ο χώρος με την υποστήριξη του στρατού, του δήμου, των πολιτών και της εκκλησίας.


efsyn.gr: Οι πρόσφυγες στην κεντρική Ελλάδα ανέρχονται σε 2.985.

Στη βόρεια Ελλάδα διαμένουν 29.746 άτομα, από τους οποίους οι 13.250 στο camp της Ειδομένης και οι 1.250 στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου.
Για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν 95 πρόσφυγες στο κάμπινγκ Νηρέας της Πιερίας, 229 πρόσφυγες σε κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων και 850 στο χώρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στα Γιαννιτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου