Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Πέλλας



Επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας και Αντιπροέδρου της ΚΕΕ κ. Ιορδάνη Τσώτσου.

Παρουσιάστηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι δράσεις των Επιμελητηρίων, αποσπώντας τα ευμενή σχόλια του Προέδρου για τον θεσμό και τον ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος λόγω της παρατεταμένης κρίσης, των μνημονίων και των μέτρων που συνεχώς μεταβάλλει η κυβέρνηση και οι θεσμοί. Τονίστηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «σήμερα η χώρα βρίσκεται και πάλι στο "μάτι του Κυκλώνα"» και πως πρέπει, πλέον, και οι θεσμοί να αντιληφθούν τις ανάγκες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Επισημάνθηκε η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μέσω του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι ο μοναδικός πυλώνας ανάπτυξης, ζητώντας την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα, προκειμένου να επιστρέψει η χώρα το ταχύτερο δυνατό στο δρόμο της ανάπτυξης.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι,
«Οι θεσμοί οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της,
αλλά και εκείνοι πρέπει να εκπληρώσουν τις δικές τους, και ιδίως να αντιληφθούν ότι
πρέπει να διορθωθούν λάθη του προγράμματος που δεν οφείλονται, ούτε στον
ελληνικό λαό, ούτε, βεβαίως, στην επιχειρηματική κοινότητα. Είναι λάθη δικά τους».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακόμη ότι μόνο με τη διόρθωση αυτών των
λαθών- και την τήρηση, βέβαια, των δικών μας υποχρεώσεων- η ελληνική οικονομία
θα αποκτήσει τη σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική που επιβάλλεται, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ασκήσει την επιρροή του- στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του- εντός και εκτός Ελλάδας ώστε να βρεθούν λύσεις που θα επανακινήσουν την πραγματική οικονομία και θα βάλουν την Ελλάδα ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου