Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Κόντρα Καμμένου-ΝΔ για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο



Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ υπουργού Εθνικής 'Αμυνας και ΝΔ για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ και για την αποστολή του στο Αιγαίο, που σκοπό έχει τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών.

O υπεύθυνος του τομέα Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, εξέφρασε την ανησυχία του για το χειρισμό ζωτικής σημασίας ζητημάτων από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας:


«Ο κ. Καμμένος, μη έχοντας απαντήσεις για την ουσία κρίσιμων ζητημάτων, καταφεύγει σε προσωπικές αντεγκλήσεις. Υπογραμμίζουμε, λοιπόν, ότι μετά την τελευταία δήλωσή του, έχουμε πρόσθετους λόγους να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο για το πως ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας χειρίζεται ζωτικής σημασίας ζητήματα για τη χώρα», επισήμανε στη γραπτή δήλωση του ο κ. Δαβάκης.

Απαντώντας, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας κάλεσαν τον κ. Δαβάκη «να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του κόμματός του», διαβεβαιώνοντας ότι «είναι πιο χρήσιμο από το να ενημερώνεται από τουρκικά non paper, που δεν γίνονται αποδεκτά ούτε καν σαν απόψεις από το ΝΑΤΟ».

Αφορμή στάθηκε νωρίτερα, η δήλωση της τομεάρχου Εξωτερικών και 'Αμυνας της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη στο Ρ/Σ Παραπολιτικά ότι το ΝΑΤΟ εξαίρεσε το Καστελόριζο, μετά από αίτημα των Τούρκων, από τις επιχειρήσεις του για τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Η ίδια παρατήρησε ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο και πως η συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτές τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

«Έδειξα κατανόηση και δεν σχολίασα ότι ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δαβάκης υιοθέτησε τουρκικό έγγραφο στο ΝΑΤΟ, στο οποίο δεν έκανε καν αναφορά ο στρατιωτικός διοικητής του SHAPE.

Δεν ανέμενα όμως ότι η κ. Μπακογιάννη, που έχει βαθιά γνώση των θεμάτων του ΝΑΤΟ, θα παραπληροφορείτο και θα αμφισβητούσε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ που ξεκαθαρίζει ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου.

Όπως και πριν είμαστε στη διάθεση όλων των κομμάτων της Βουλής για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα», δήλωσε ο κ. Καμμένος.


express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου