Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Νέα στοιχεία από το δικαστικό φάκελο της υπόθεσης εκβιαστών



Για 66 δικτυακούς τόπους με διαφήμιση 170.000 ευρώ κάθε μήνα από την ΕΥΔΑΠ κάνει λόγο Το Βήμα, ενώ παράλληλα φέρνει στη δημοσιότητα χειρόγραφες σημειώσεις του κατηγορούμενου για το κύκλωμα εκβιαστών εκδότη της «Ακρόπολης» με αναφορά για συνάντησή με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ.

Οι σημειώσεις αυτές βρέθηκαν στο γραφείο του Τάκη Μαυρίκου, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, η οποία προ έξι ημερών είχε συντάξει σχετική δικογραφία σε βάρος και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες της υπευθύνου σχέσεων της ΕΥΔΑΠ για εκβίασή της.

Στις ίδιες χειρόγραφες σημειώσεις, που επικαλείται Το Βήμα, εμφανίζονται συναντήσεις ή επικοινωνίες του κ. Μαυρίκου με το νομικό σύμβουλο της ΕΡΤ, με γνωστούς επιχειρηματίες (ορισμένοι ασχολούνται και με τον αθλητικό χώρο) αλλά και τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο. Στα ίδια χειρόγραφα παρουσιάζονται ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ που φέρεται να εισπράττει η εφημερίδα «Ακρόπολη» από διαφημίσεις δημόσιων φορέων (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.λπ) αλλά και από τράπεζες, ιδιωτικές εταιρείες και άλλες.

Οι συναντήσεις φέρεται να έχουν ζητηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 (δηλαδή λίγες ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές) για την παράδοση επιστολής διαμαρτυρίας, σχετικά τον αποκλεισμό της «Ακρόπολης» από την ανάγνωση του ημερησίου Τύπου από την ΕΡΤ. Όμως παραμένει άγνωστο αν τελικώς αυτά τα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν.

Στην ίδια δικογραφία περιέχονται στοιχεία για 66 sites που λάμβαναν μηνιαίως 170.000 ευρώ από διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ. Ανάμεσα στα χρηματοδοτούμενα sites με διαφήμιση της ΕΥΔΑΠ, είναι ενημερωτικά, οικονομικά αλλά και πέντε που ασχολούνται με θέματα δημόσιας υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ αναφέρει: «Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι η λίστα που εμφανίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.vima.gr με τίτλο ‘’66 sites με €170.000 τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ’’ ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου