Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

“Η Πέλλα του παρελθόντος” στην εκπομπή «Μία φωτογραφία μία ιστορία» της PELLA TV



Την Τετάρτη 2-3-2016 και ώρα 15.00'  και σε επανάληψη την Πέμπτη 3-3-2015 ώρα 22.00', στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" θα μεταδοθεί η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", στην οποία καλεσμένος είναι ο Σάκης Πραγκαλάκης ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα" και είναι ο ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου της.

   Ο καλεσμένος, στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας, θα προβάλει σπάνιο φωτογραφικό υλικό που ο ίδιος συνέλεξε, με το οποίο θα ξαναζωντανέψει μνήμες από το πανηγύρι της Πέλλας, τους πλανόδιους φωτογράφους και μικροπωλητές που συμμετείχαν σ' αυτό, όπως επίσης και για άλλα επαγγέλματα που παρελθόντος.
   Φωτογραφίες που έχουν να πουν μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα περιστατικό, μια ανάμνηση, δεν πρέπει να είναι καταχωνιασμένες σε σκονισμένα άλμπουμ ή κλειστά συρτάρια. Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να ξεχαστούν εκεί και να χαθούν πολύτιμες πληροφορίες ίσως για την τοπική ιστορία. Φέρνοντάς τες στην επιφάνεια θα επανέλθουν μνήμες και στιγμές που είναι αποτυπωμένες σ' αυτές, θα αναγνωρισθούν ίσως μερικές φυσιογνωμίες που ήταν μέχρι τότε άγνωστες και το πιο σημαντικό, αυτοί που θα τις δουν θα γίνουν κοινωνοί ιστορικών γεγονότων που θα εμπεριέχουν οι φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου