Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Tζάκρη και Σηφάκης επιμένουν για την δημιουργία κέντρου μεταναστών στα Γιαννιτσά.Δείτε τι προτείνουν.



Τελευταίες πληροφορίες από την σημερινή διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς στο πρωί στην Αθήνα αναφέρουν πως υπάρχουν νέα δεδομένα.Έτσι καλά πληφοφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι κυβερνητικοί βουλευτές κ.Θοδώρα Τζάκρη και κ.Ιωάννης Σηφάκης επιμένουν στην άποψη πως τα Γιαννιτσά και ο Δήμος Πέλλας πρέπει να φιλοξενήσουν κέντρο μεταναστών.Τη στιγμή που ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Γρηγόρης Στάμκος εξηγούσε και ανέλυε στην πολιτική και
στην στρατιωτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α  την ακαταλληλότητα των στρατοπέδων «Φιλιππάκου»  αλλά και των «Καπετάν Αγρα» και «Καψάλη» κάποιοι άλλοι έγειραν και πάλι θέμα να φιλοξενήσουν τα Γιαννιτσά σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων.
Συγκεκριμένα η κ.Τζάκρη υποστηρίζει και υποδεικνύει το στρατόπεδο του «Καπετάν Άγρα» αλλά και τις εγκαταστάσεις της πρώην νατοϊκής βάσης στη θέση «Ταλαμπά».Στο τελευταίο συμφωνεί και ο κ.Σηφάκης ο οποίος σε ανακοίνωσή του υποδεικνύει μεταξύ άλλων τα Δημοτικά Σφαγεία,το πρώην καπνεργοστάσιο «Μπέρλεϊ»,καθώς και μια έκταση κοντά στα Άθυρα.


Ακολουθεί δελτίο τύπου του βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σηφάκη:

 


Γιάννης Σηφάκης: Είναι στιγμές ευθύνης για όλους
Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης πρότεινε σήμερα Τρίτη 01.03.2016 στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο και Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα καθώς και στον Δήμο Πέλλας τους παρακάτω χώρους για την ίδρυση κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή των Γιαννιτσών. Θεωρεί ότι απαιτείται άμεση απόφαση, με συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έγκαιρα η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της Ειδομένης και να γίνουν ελέγξιμες και διαχειρίσιμες οι προσφυγικές ροές. Ο λαός των Γιαννιτσών ετοιμάζεται να δείξει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά του με όλους τους δυνατούς τρόπους. Οι χώροι που υποδείχτηκαν από τον βουλευτή είναι οι ακόλουθοι:
1.      Πρώην Σφαγεία Γιαννιτσών
Πρόκειται για έκταση 25.000 τμ. ιδιοκτησίας του Δήμου. Η απόσταση του από το κέντρο τον Γιαννιτσών περί τα 5 Κm. Βρίσκεται πάνω στην Εθνική Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης. Υπάρχει φωτισμός και είναι περιφραγμένο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Χρειάζεται συνεννόηση με τον Δήμαρχο.



2.      Συνεταιρισμός Μπέρλεϋ
16000 m2 στεγασμένος χώρος πάνω στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών-Αλεξανδρειας σε απόσταση 3km από τα Γιαννιτσά. Έχει ηλεκτρικό ρεύμα,νερό και είναι περιφραγμένο. Περιβάλλων χώρος επιπλέον 16.000 μ2. Ανήκει στην ΑΤΕ bad. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα



3.      Παλαιό στρατόπεδο ΤΑΛΑΜΠΑΣ
3    km από τα Γιαννιτσά






4.      Το πρώην στρατόπεδο του ΝΑΤΟ έξω από τα Γιαννιτσά

5.      Μια έκταση 400 στρέμματα ανάμεσα στην περιοχή Αθύρων και Άγιο Πέτρο χωρίς υποδομές

12 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον Κο Σηφάκη σπουδαία ιδέα ο ΤΑΛΑΜΠΑΣ !!Καλό είναι να του πει κάποιος ότι εκεί υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahahahahahahahahahahahahaha........."ΘΕΟΣ"!!!! Τι έτσι να τους στείλουμε στην Ευρώπη; Με άδεια χέρια; Δεν λέει, θα μας πουν και μίζερους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Σηφακη αφού θέλετε τόσο πολύ να έρθουν στα Γιαννιτσά ( μία πόλη που δεν μπορεί να ανταλεξελθει σε αυτές τις συνθήκες) του νομού Πέλλας, μπορείτε να προτείνετε την Αριδαια, στο νομό Πέλλας ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι ρε Σηφακη δεν τους περνεις στην Αριδαια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Σηφακη μπορείτε να προτείνετε την Αριδαια. σε 2-3 χιλιόμετρα απο εκει ειναι τα σκοπια και εχουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΠΛΟΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολες οι προτασεις Σηφακη ειναι λογικες, η 5η προταση του ταυτιζεται με την προταση Σταμκου στον χωρο του παλιου αεροδιαδρομου, σε αυτο υπαρχει συναινεση και εκει θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα κάπου εδώ θα γίνει για να μην χαθούν και οι ανάδοχοι των έργων που έδωσε η τζακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν θέλει κάποιος να πει ψέματα ξεκινάει με το "σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές".
    Έχετε καταντήσει αηδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω κατά πόσο έγκυρες και αποκλειστικές είναι οι καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο το δελτίο τύπου του Σηφάκη δεν λέει και κάτι διαφορετικό. Λίγο πολύ λέει όσα αναφέρονται και στην αρχή.

      Διαγραφή
  9. Και απ'ολες αυτές τις επιλογές διάλεξαν την τελευταια που ουτε υποδομές εχει αλλα ειναι κοντα σε κατοικημένη περιοχή και ειναι ένας βαλτώδες ανοιχτός χώρος ανάμεσα σε χωράφια χωρις νερο και ρεύμα!Μπραβο συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ω! Ρε ! τα ξεφτέρια μας! τον έκαψαν τον νομό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή