Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Επίσκεψη Γιάννη Σηφάκη στην 2η FRESKON στην HELEXRO



Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε το Σάββατο την 2η έκθεση φρούτων και λαχανικών στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στην Θεσσαλονίκη.
Συναντήθηκε με συνεταιριστές και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Πέλλας και συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του αγροτικού χώρου στην Πέλλα και συνεργασία παραγωγών – μεταποιητών και εμπόρων με τέτοιους όρους που να κατοχυρώνεται η βιωσιμότητα όλων των εμπλεκομένων ( έτσι μόνο μπορεί να παράγεται ποιοτικό προϊόν) και η καλύτερη προώθηση των προϊόντων στη διεθνή και στην εγχώρια αγορά.

Η αυτοοργάνωση των αγροτών σε ομάδες παραγωγών ανά προϊόν και κοινοπραξίες ομάδων παραγωγών είναι καίριας σημασίας για την αναβάθμιση της παραγωγής και την επίτευξη σοβαρών και βιώσιμων συνεργασιών σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι ως το ράφι.
O αγρότης πρέπει να μπορεί να καλλιεργήσει σωστά και να απολαύσει τον κόπο της δουλειάς του. Ακόμη απαιτείται και η επίλυση θεμάτων της μεταποίησης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον διεθνή ανταγωνισμό.
Συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης και τέθηκε στην διάθεση τους, αν χρειαστεί, για την εξασφάλιση της μακροημέρευσης και περαιτέρω ανάπτυξης του σημαντικού αυτού θεσμού που από τα πρώτα του βήματα δείχνει δυναμισμό και βοηθά σημαντικά την προβολή και διάθεση των αγροτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου