Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ο Σύλλογος Γαλατάδων «Ο Φίλιππος» στα “Λαζάρια 2016” (εικόνες)



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατάδων Πέλλας «Ο Φίλιππος», συμμετείχε στα “Λαζάρια 2016” στην Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 22 Απριλίου. Τα “Λαζάρια” είναι γιορτές τιμής και μνήμης, σε ανάμνηση των γεγονότων που έγιναν στην περιοχή, κατά την Έξοδο του Μεσολογγίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, με τον οποίο διατηρούμε αδελφικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια .
Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου ενθουσίασε το κοινό παρουσιάζοντας βιωματικό παραδοσιακό δρώμενο και χορούς της περιοχής μας. Η χορευτική ομάδα του συλλόγου συμμετείχε στην πένθιμη πομπή, το Σάββατο 23 Απριλίου, στα πλαίσια των Eορτών Εξόδου για τα 190 χρόνια από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Αξίζει να αναφέρουμε πως χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε τους 7.000! Μία καταπληκτική εμπειρία και  εξαιρετική παρουσία από τα παιδιά του συλλόγου, που απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την παρουσία τους.
   Το Δ.Σ συγχαίρει και ευχαριστεί από καρδιάς τους αδελφούς Ματαραγκιώτες για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε επίσης τους μουσικούς Τσαρτσαράκη Νίκο, Παπαδόπουλο Αντώνη και Μπόσκο Γιάννη για τις υπέροχες μελωδίες που μας χάρισαν. Τέλος, ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας κ. Μπαλτζίδη και όλα τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην αποστολή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου