Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι Σκοπιανοί έστειλαν πίσω στην Ελλάδα 25 πρόσφυγες και μετανάστες



Άνοιξαν τα σύνορα για λίγα λεπτά για να επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα 25 άτομα με καταγωγή από την Συρία και το Ιράκ που είχαν περάσει νόμιμα τα σύνορα στις αρχές Μαρτίου
Στην ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη έρχεται σήμερα να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA, σήμερα το πρωί, οι Σκοπιανοί άνοιξαν για λίγα λεπτά τα σύνορα και επαναπροώθησαν στην Ελλάδα 25 πρόσφυγες και μετανάστες.


Τα 25 αυτά άτομα, Συριακής και Ιρακινής καταγωγής είχαν καταφέρει να περάσουν νόμιμα τα σύνορα στις 3 Μαρτίου, όταν επιτρεπόταν η διέλευση. Όμως στην πορεία τους προς την κεντρική Ευρώπη εγκλωβίστηκαν στα σύνορα με την Σερβία.

Οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ τους συνέλαβαν και μετά από αρκετές μέρες, και με ενδιάμεση στάση στα Σκόπια τους έφεραν και πάλι στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και διεργασίες τους εξώθησαν να επιστρέψουν πίσω στην χώρα μας.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ του καναλιού, η διαδικασία έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς οι συνοριακοί αστυνομικοί των Σκοπίων... σήκωσαν κάποια στιγμή τον φράχτη και εξώθησαν τους συγκεκριμένους πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στο έδαφος της Ελλάδας!
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου