Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Δύο πρώην βουλευτές Πέλλας ανάμεσα στους "μπαταχτσήδες" της Βουλής.Δεν πληρώνουν τα άτοκα δάνεια που έλαβαν.



Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των «μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών, οι οποίοι με προκλητικό τρόπο αφήνουν απλήρωτες τις δόσεις άτοκων δανείων που είχαν λάβει –με ευνοϊκούς όρους- από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, με τα δανεικά και αγύριστα να φτάνουν το ποσό των 400.000 ευρώ!  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», πρόκειται για δάνεια που θεσπίστηκαν το 2000, όταν ιδρύθηκε ο εν λόγω λογαριασμός , τα οποία αποπληρώνονται με άτοκες δόσεις, με παρακράτηση από βουλευτική
αποζημίωση.
Κι ενώ για τους εν ενεργεία βουλευτές δεν προκύπτει ζήτημα, καθώς η παρακράτηση των δόσεων γίνεται αυτομάτως, από το 2010 και μετά, οπότε οι εκλογές ήταν συνεχείς, πολλοί βουλευτές δεν συμπλήρωναν τετραετία και η «μαύρη τρύπα» από απλήρωτες δόσεις άρχισε να μεγαλώνει.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών, έστειλε στους βουλευτές δυο επιστολές προς 70 παραλήπτες. Η μία εστάλη στις 18/11/2015 στην οποία τους υπενθύμιζε την οφειλή , ενώ στην δεύτερη – την 1η Δεκέμβρη 2015- γνωστοποίησε ότι μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση μέχρι και 48 δόσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα,  από τους 70 μόνο οι 30 ανταποκρίθηκαν και ζήτησαν τη νέα ρύθμιση με περισσότερες δόσεις. Οι υπόλοιποι αγνόησαν εντελώς την έκκληση του κ. Βούτση.
Οι Βουλευτές Πέλλας.
Ανάμεσα στη λίστα των μπαταχτσήδων δύο γνωστοί πρώην βουλευτές Πέλλας. Ο κ.Σταμενίτης Διονύσης γνωστός για την σκανδαλώδη τροπολογία  που αθώωνε τις διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες προχώρησαν στη χορήγηση  δανείων γνωστών ως θαλασσοδάνεια. Μαζί του ο κ.Τζαμτζής Ιορδάνης που έμεινε στην ιστορία ως μοναδικός βουλευτής που έκανε "το σκ@#ό παξιμάδι" την ίδια στιγμή που αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα του ελληνικού λαού που έλαβε ως άτοκο δάνειο.

5 σχόλια:

  1. Οιαπόλυτοι ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεφτίλες αυτοί και ξεφτίλες αυτοί που τους ψήφιζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΦΤΙΛΕΣ.ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΟΧΙ ΚΑΝ ΑΤΟΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΜΑΣ ΦΩΡΤΟΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ENΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΛΑΔΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΟΥΣΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς εδώ στην Πέλλα ψηφίσαμε Τζάκρη και Σηφάκη.
    ΜΙΛΆΜΕ για πολύ επανάσταση? Ή για πολύ καθυστέρυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή