Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή



Πέθανε ο δικηγόρος Γιάννης Αγγέλου, ένας εκ των στενότερων συνεργατών και επιστήθιων φίλων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το 1981. Ο Γιάννης Αγγέλου, που έδινε εδώ και πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σήμερα ενώ νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν».
AdTech Ad
Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή (2004-2009) ο Γιάννης Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γιάννης Αγγέλου είχε απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.Ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία . Στις 20 Ιουλίου 2010 απολογήθηκε στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση €400.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή, από όλες τις κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν  υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας".
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πληροφορηθείς για την απώλεια του Γιάννη Αγγέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας».
Τον Γιάννη Αγγέλου αποχαιρέτισε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος αλλά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου