Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Οι κομματάρχες!» - Τέσσερις παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας



Το ξεχωριστό και επίκαιρο έργο «Οι κομματάρχες», σε σκηνοθεσία Τρύφωνα Μάζνη, ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας (Θ.Ε.Π.), τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 16, 17, 23 και 24 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας.
Πρόκειται για ένα διαχρονικό έργο, στο οποίο αναδεικνύονται οι αναλλοίωτες πρακτικές και η νοοτροπία του πολιτικού κόσμου έτσι όπως  σκιαγραφούνται μέσα από τη συνάντηση τεσσάρων ανδρών που συζητούν για τις εκλογές, θέλοντας ο καθένας τους να αποδείξει την ικανότητα και την εξουσία που διαθέτει.
Παράλληλα, πρόκειται για το καλύτερο σχόλιο, την καλύτερη περιγραφή της σημερινής κρίσης, της έκπτωσης, της διολίσθησης.

Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Τρύφων Μάζνης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Καλλιοντζής, Κώστας Καραγιάννης, Άρης Μπουλουσάκης και Τρύφων Μάζνης
Κονσόλα Ήχου- Φώτων: Σάκης Πραγκαλάκης
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.00 το βράδυ

ΘΕΠ: 33 χρόνια θεατρικής δράσης στην Πέλλα
Να σημειωθεί ότι φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι Πέλλας κλείνει 33 χρόνια από την ίδρυσή του και στην πορεία του έχει παρουσιάσει πολύ σημαντικές και βραβευμένες δουλειές.
Μερικά από τα θεατρικά έργα που ανέβασε το Θ.Ε.Π. στην 33χρονη ιστορία του είναι: «Το Ενυδρείο» του Κώστα Μουρσελά, «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζων Σταϊμπεκ, «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς, «Το Διπλανό Κρεβάτι» (δύο βραβεία στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας) και «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» του Μανόλη Κορρέ (όλα τα παραπάνω σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρομάτη). «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο, «Αναμείνατε στο ακουστικό σας» του Χαλ Σάλουεν, «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή και το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη.
Επίσης ανέβασε τα έργα: «Ο Επιθεωρητής Έρχεται» του Τζ. Πρίσλεϊ, «Του Έρωτα και του Θανάτου» (Δημοτική Ποίηση αγνώστου), «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Απ. Ρήγα- Δημ. Αποστόλου, «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, «Εχθροί εξ’  αίματος» του Αρκά, «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή, «Ροζ Μολότωφ», «Μπαμπάδες με ρούμι», «Συμπέθεροι απ’  τα Τύραννα», «Ράους» των Μιχ. Ρέππα- Θαν. Παπαθανασίου, «Το έξυπνο πουλί» του Ζορζ Φεντώ, «Όποιος κλέβει ένα πόδι κερδίζει στην αγάπη» του Ντάριο Φο  (τα περισσότερα από τα παραπάνω σε σκηνοθεσία Τρύφωνα Μάζνη), κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου