Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η υπόθεση με τις μετοχές του Αλέξη Τσίπρα



Την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής θα απασχολήσει την προσεχή εβδομάδα το ζήτημα των καταγγελιών από την Εφημερίδα “Τα Νέα” κατά του Πρωθυπουργού για τα θολά σημεία του Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το αν είχε δηλώσει ως όφειλε ή όχι την κατασκευαστική εταιρεία, στην οποία ήταν μέτοχος.
 

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεδομένης της έκτασης που πήρε το ζήτημα, η Επιτροπή,  με τη θεσμική της ιδιότητα, οφείλει να τοποθετηθεί επί του ζητήματος και να αποκαταστήσει την αλήθεια. Ο κος Κακλαμάνης μάλιστα ζήτησε η συζήτηση να γίνει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στη μομφή της εφημερίδας ήταν ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει εγκαίρως τη μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση και συγκεκριμένα την παραχώρηση των μετοχών στη δήλωση για τη χρήση του 2008 η οποία είχε κατατεθεί στη Βουλή 4 ημέρες μετά την παραχώρηση των μετοχών του. Τα “ΝΕΑ” ωστόσο επανέλαβαν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στα πόθεν έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση.

Με τη θέση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι το ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή συμφώνησαν όλα τα μέλη της, το θέμα όμως παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Τα μέλη της Επιτροπής πρέπει τώρα να αποφανθούν εάν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού είναι πλήρεις και συμπληρωμένες νομότυπα ή αν όντως υπάρχουν σκιές.

Όσον αφορά στην υπόθεση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία μιας ακόμα εβδομάδας στο περιθώριο που του είχε δώσει η Επιτροπή, για να συγκεντρώσει και να προσκομίσει τα παραστατικά που έλειπαν από τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου