Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Εθνική Ενότητα, το νέο κόμμα Καρατζαφέρη, Μπαλτάκου



Υπό τον τίτλο Εθνική Ενότητα και με λογότυπο όπου δεσπόζει ένας πυρσός, ευθεία παραπομπή στο ιστορικό σήμα της Ν.Δ., οι κ. Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος παρουσίασαν χθες το νέο κόμμα που, όπως ανέφεραν, έχει σαφή δεξιά, πατριωτικά και ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά. «Η επιλογή του πυρσού, του σήματος που απαρνήθηκε η Ν.Δ., συμβολίζει ότι εμείς είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της Ν.Δ. του Αβέρωφ», είπαν οι δύο πρωταγωνιστές, δίνοντας σαφές στίγμα για το πώς θα πολιτευτούν.

Τους κ. Καρατζαφέρη (πρόεδρος του νέου σχήματος) και Μπαλτάκο (γ.γ. ή «playmaker» όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Καρατζαφέρης) πλαισίωσαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ (μεταξύ άλλων οι κ. Αϊβαλιώτης, Αποστολάτος, Γεωργίου), καθώς από την εκδήλωση απουσίαζαν στελέχη άλλων χώρων. Οι συζητήσεις, όπως ανέφεραν οι δύο, θα ξεκινήσουν άμεσα αρχικώς με κόμματα και κινήσεις (σ.σ. μεταξύ άλλων και το κόμμα του Ν. Νικολόπουλου) και στη συνέχεια με «προσωπικότητες». Οπως είπε ο κ. Μπαλτάκος, το προσκλητήριο αφορά πρώην βουλευτές της Ν.Δ., των ΑΝΕΛ ακόμη και της Χρ. Αυγής (σ.σ. εφόσον έχουν αποχωρήσει και έχουν διαγραφεί από το κόμμα), ενώ αναφέρθηκε σε επαφές του με τους κ. Αρ. Ντινόπουλο και Γ. Μιχελάκη, με τον πρώτο να αντιδρά για τη μετατροπή μιας κοινωνικής συνάντησης σε... πολιτική συμφωνία.

Με ένα μονοσέλιδο φυλλάδιο, τιτλοφορούμενο «Ως πότε;» (σ.σ. κατά τους συγγραφείς του ως παραπομπή στον Θούριο), οι επικεφαλής του νέου σχήματος με σαφή «πατριωτικό» λόγο επιδιώκουν να εξωθήσουν τη Ν.Δ. του κ. Κυρ. Μητσοτάκη προς το κέντρο, με τη Συγγρού να απαντά ότι δεν την αφορά το νέο κόμμα, καθώς συνιστά προσπάθεια να «αποκτήσουν πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου