Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Ευχαριστήρια επιστολή προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη»



Η σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου Πέλλας, πριν λίγες μέρες, σε απάντηση σχετικού αιτήματός μας προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη, δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης την ευγενική χορηγία για τον εξοπλισμό του Σχολείου μας με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκατό τίτλους βιβλίων, συνολικής αξίας 2.500 Ευρώ. Για το λόγο αυτό, με την παρούσα επιστολή, ο Σύλλογος διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές καθώς και εγώ ο ίδιος προσωπικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Μποδοσάκη για τη σημαντικότατη χορηγία του.

Η ευγενική αυτή χορηγία αποκτά ιδιαίτερη αξία αυτό τον καιρό που η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση και φανερώνει την ιδιαίτερη μέριμνα και ευαισθησία για την προαγωγή της Παιδείας και του Πολιτισμού. Ειδικότερα, η δωρεά των απαραίτητων ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελεί πολύτιμη συμβολή στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας και ουσιαστική συνδρομή στο έργο των εκπαιδευτικών μας. Επιπλέον, με δεδομένο ότι από τους πρωταρχικούς μας στόχους είναι η προώθηση του βιβλίου – ιδιαίτερα του λογοτεχνικού – στους μαθητές μας, ως βασικού μέσου γνώσης και μόρφωσης, να είναι σίγουροι ότι η προσφορά αυτή θα συμβάλλει στη γνώση, έρευνα και μόρφωση των μαθητών μας. Συνακόλουθα, η πράξη αυτή του Ιδρύματος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, λαμβάνοντας υπόψη ότι η νεοσύστατη βιβλιοθήκη του σχολείου μας θα είναι προσβάσιμη και στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής ελλείψει αντίστοιχης δομής.
Εν κατακλείδι, για την έμπρακτη ανταπόκρισή του Ιδρύματος Μποδοσάκη στα μηνύματα των καιρών και στην ανάγκη της κοινωνίας για ποιοτικότερη και ουσιαστικότερη εκπαίδευση, αλλά και για την πολύτιμη συμβολή του στην υποστήριξη του μαθητικού πληθυσμού του Σχολείου μας, που βρίσκεται σε έναν παραμεθόριο νομό της πατρίδας μας, τους ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς και ευχόμαστε να συνεχίζει με επιτυχία το φιλάνθρωπο έργο του.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου Πέλλας

Δρ. Ξανθόπουλος Νικόλαος

2 σχόλια:

  1. Πολλά συγχαρητήρια στο ίδρυμα για την ευγενή χορηγία του,αλλά και σ'εσας σαν σχολείο αλλά με το παραμεθόριο σχολείο τα χαλατε λίγο δεν είστε και σε κανένα σχολείο της Αλμωπιας τόσο για παραμεθόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπου το κράτος αδυνατεί, ανθίζουν οι χορηγίες.
    Στην παρούσα περίπτωση ο χορηγός δεν παρεισδύει στη διαδικασία του σχολείου, αν συνεχίσουμε έτσι όμως, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες θα διαφημίζονται στις τσάντες των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή