Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δήμαρχοι Μακεδονίας σε Τσίπρα:Δεν αντέχουμε άλλους πρόσφυγες

Να σταματήσει η ροή των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας της ευρύτερης περιοχής, ζητούν με επιστολή τους οι δήμαρχοι Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Περιφερειακής Ένωσης (ΠΕΔΚΜ), καταθέτοντας αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να θέσουν κατ' ιδίαν το θέμα στην κρίση του. Η επιστολή εστάλη μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και κοινοποιήθηκε τόσο στο γραφείο του πρωθυπουργού, όσο και στους αρμόδιους υπουργούς.
Η ΠΕΔΚΜ ζητάει μεταξύ άλλων, να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική
Μακεδονία, στην οποία όπως αναφέρει, έχει ήδη συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων. Ζητάει επιπλέον, να ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών, να υπάρξει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της χώρας, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών, όπως σημειώνει. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, σε ανακοίνωση του με αφορμή τις πληροφορίες για εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου, υπογραμμίζει: «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό. Όχι μόνο γιατί οι χώροι που επιλέγονται είναι ακατάλληλοι, μιας και δεν διαθέτουν βασικές υποδομές ενώ γειτνιάζουν με επαγγελματικούς χώρους. Αλλά κυρίως γιατί οι πληθυσμοί των προσφύγων που η κυβέρνηση έχει φέρει στο δήμο Δέλτα, είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό και σε καμία περίπτωση δεν πληρούται ο όρος της αναλογικής κατανομής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου