Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Εκδήλωση για Διεθνείς Εσωτερικές-Εξελίξεις και προσφυγικό του ΚΚΕ στα Γιαννιτσά



    
 Σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών ( Αίθουσα Η/Υ ) η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ  πραγματοποίησε πολιτική εκδήλωση  με θέμα τις διεθνείς - εσωτερικές εξελίξεις & το προσφυγικό.

     Ομιλητής ήταν ο Ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος, που έκανε αναφορά στις θέσεις του ΚΚΕ για διεθνείς-εσωτερικές εξελίξεις & προσφυγικό και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων γύρω απ'αυτές.


         Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος επισήμανε στην τοποθέτησή του, ανάμεσα σε άλλα :

      «Οι εργαζόμενοι και συνολικά τα λαϊκά βιώνουν τα τελευταία χρόνια την βαρβαρότητα των πολιτικών, που εφαρμόζουν η ΕΕ μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις, φορτώνοντας τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης σ'αυτούς και υλοποιούν νόμους για την διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
        Προχώρησαν με τα μνημόνια αυτές τις πολιτικές και τώρα η “αριστερή” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο θωρακίζει μαζί με την ΕΕ & το ΔΝΤ τα κέρδη του κεφαλαίου χτυπώντας χωρίς έλεος ότι έχει απομείνει στην οικονομία των λαϊκών νοικοκυριών, στην ασφάλιση με το νόμο-”λαιμητόμο” που προωθούν και οι αγώνες εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων έχουν μέχρι σήμερα φρενάρει την ψήφισή του.
     Τα αντιλαϊκά μέτρα για Ασφαλιστικό και Φορολογικό μπαίνουν στην τελική ευθεία από τη συγκυβέρνηση ενόψει της «αξιολόγησης» και προβλέπουν ρυθμίσεις σε όφελος  των καπιταλιστών & των βιομηχάνων, αφού δεν είναι τυχαία η βιασύνη του Σύνδεσμου Ελλήνων Βιομηχάνων για να ολοκληρωθούν.
         Είναι ξεκάθαρο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα φέρει καινούργια βάρη για το λαό και η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό στην αποδοχή των αντιλαϊκών μέτρων.
         Οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 Φλεβάρη και οι μαζικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα της αγροτιάς, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται και πιο συγκεκριμένα για την 48ωρη απεργία, που έχει αποφασιστεί για την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό προς ψήφιση. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί το διάστημα μέχρι την απεργία για την εντατική προετοιμασία της από σωματεία & συνδικάτα εργαζομένων, των επαγγελματιών, της αγροτιάς, με πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα ενισχύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και θα φτιάχνουν απεργιακό κλίμα στους χώρους δουλειάς. Να παλέψουν οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που είναι ταφόπλακα για την Κοινωνική Ασφάλιση.
        Το μαζικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιπαλέψει αυτά που το κτυπούν και όσα ακόμη έρθουν σε βάρος του.
      Το ΚΚΕ θα βρίσκεται σε όλες αυτές τις μάχες, μέσα στους αγώνες με όλες του τις δυνάμεις για να εμποδίσει τα χειρότερα και να παλέψει για τα πολύ καλύτερα που μπορεί η εργατική τάξη με τους συμμάχους της να οικοδομήσουν.
      Το Προσφυγικό δεν είναι άσχετο από τη γενική πολιτική και στο εσωτερικό της Ελλάδας και διεθνώς. Η καπιταλιστική κρίση, οι συνέπειές της και η πολιτική με την οποία φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, στο λαό γενικά, είναι προϊόν της ίδιας πολιτικής. Οι πόλεμοι, άλλωστε, είναι αν θέλετε, η πολιτική με άλλα μέσα. Όταν τελειώνει η διπλωματία αρχίζουν τα όπλα.
       Έχεις ένα πόλεμο με τα όπλα που οδηγεί στην Προσφυγιά, έχεις έναν οικονομικό πόλεμο στην Ελλάδα και σε μια σειρά άλλες χώρες, που διεξάγεται ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς, από τις ίδιες δυνάμεις, δηλαδή από το κεφάλαιο και την εξουσία που έχει σε κάθε χώρα χωριστά, από τις συμμαχίες που έχουν, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ κ.λπ. Ετσι ενιαία πρέπει να τα δούμε. Και ενιαία πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τους υπεύθυνους.
     Εμείς, σαν ΚΚΕ, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει πως με την πολιτική που εφαρμόζεται, θα εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας. Είναι ξεκάθαρες οι ευθύνες των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ρωσίας σε διάφορες χώρες για την εξασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων για τις πηγές ενέργειας και τον έλεγχο των δρόμων περάσματος τους στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Φυσικά, αυτές ήταν που προκάλεσαν τις προσφυγικές ροές και τίποτα παραπάνω. Σήμερα οι ίδιες δυνάμεις, που δημιούργησαν το πρόβλημα, προσπαθούν να το λύσουν πάλι με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου, αφού ανοίγουν τη στρόφιγγα σε τόσους πρόσφυγες όσους έχουν ανάγκη ως φθηνό εργατικό δυναμικό και τους υπόλοιπους τους παρατούν εγκλωβισμένους στην Ελλάδα και αλλού.  
      Και βλέπουμε ότι το πρόβλημα οξύνεται παραπέρα μιας και οι ίδιες δυνάμεις με την ανοχή των υπολοίπων κυβερνήσεων, που είναι στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και της Ελλάδας. Όλων των κυβερνήσεων. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις που έγιναν σε αυτές τις χώρες, στηρίχτηκαν και από τις ελληνικές κυβερνήσεις στο σύνολό τους. Οι ίδιες δυνάμεις συζητούν το ενδεχόμενο νέας επέμβασης στη Λιβύη με νέες ροές προσφύγων και μεταναστών
      Προχώρησε η ΕΕ στην επαίσχυντη συμφωνία με την Τουρκία, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , στο κλείσιμο των συνόρων εγκλωβίζοντας πρόσφυγες – μετανάστες στην Ελλάδα. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι, η λύση βρίσκεται στο να δοθεί η δυνατότητα σε αυτό το κόσμο να πάει στις χώρες προορισμού, να ισχύσει το προσφυγικό δίκαιο και φυσικά όσον αφορά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του, να υπάρχουν χώροι προσωρινής παραμονής - να είμαστε καθαροί, για τέτοιο πράγμα μιλάμε - παρέχοντας οποιεσδήποτε προϋποθέσεις χρειάζονται, από μεταφραστές, ειδικούς κ.λπ., με γρήγορες  διαδικασίες να μπορούν να παίρνουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να απεγκλωβιστούμε από αυτή την κατάσταση.
         Είναι καθήκον του λαού μας ο ξεσηκωμός», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος,  «για να αποφευχθούν τα χειρότερα, γιατί η διέξοδος βρίσκεται με το λαό οργανωμένο στον αγώνα, με τη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στόχο την ανατροπή».
 




                                                                                               Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου