Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ελληνική Υφαντουργία: Ζητείται στήριξη από τράπεζες



Πώς βλέπει τα πράγματα η διοίκηση του εισηγμένου Ομίλου μετά και τα έντονα ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα του 2015. Προσδοκία για σύντομη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες.

«Στη διάρκεια του πρώτου τριµήνου του 2016, η µητρική εταιρεία συνέχισε τις διαπραγµατεύσεις για την επίτευξη της συµφωνίας στήριξης του Οµίλου µε τις πιστώτριες τράπεζες.
Αναφορικά µε την παραπάνω συµφωνία στήριξης, συνεχίζονται οι συζητήσεις µε τις πιστώτριες τράπεζες για την υπογραφή οριστικής συµφωνίας αναδιάρθρωσης δανεισµού και χρηµατοδότησης του Οµίλου, οι οποίες βρίσκονται σε προχωρηµένο στάδιο και αναµένεται να ολοκληρωθούν σύντοµα».
Αυτά αναφέρει η διοίκηση της Ελληνικής Υφαντουργίας στις ετήσιες οικονομικές της καταστάσεις, αφήνοντας χαραμάδες αισιοδοξίας για το μέλλον του πάλαι ποτέ κραταιού κλωστοϋφαντουργικού Ομίλου.
Η ουσία είναι πως η κατάσταση στον εισηγμένο Όμιλο εξακολουθεί να είναι τραγική:
• Το εργοστάσιο υφασμάτων της μητρικής εταιρείας στην Πέλλα παραμένει εκτός λειτουργίας από το Φεβρουάριο του 2013, όταν και επλήγη από πρωτοφανή πλημμύρα.
• Το εργοστάσιο νημάτων της θυγατρικής στο Κιλκίς βρίσκεται σε μερική λειτουργία, καθώς προσαρμόζει την παραγωγή του στα επίπεδα που του επιτρέπουν οι ταμειακές του ροές.
• Τα αποτελέσματα του 2015 ήταν ιδιαίτερα ζημιογόνα, αφού σε προ φόρων επίπεδο διαμορφώθηκαν σε 12,2 εκατ. ευρώ, όταν εξ' αυτών οι χρεωστικοί τόκοι ανήλθαν στα 5,36 εκατ. ευρώ (κύκλος εργασιών 2,64 εκατ. προερχόμενος κυρίως από τα εκκοκκιστήρια).
• Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά (-47,2 εκατ. ευρώ) και ο δανεισμός υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ.
• Η μετοχή βρίσκεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης εδώ και δύο χρόνια (από την 1η Απριλίου του 2014).
• Και η διοίκηση βρίσκεται ουσιαστικά σε νέα φάση διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες (αυτή που ελπίζεται ότι θα οριστικοποιηθεί σύντομα) από το Σεπτέμβριο του 2013, όταν είχε υποβληθεί νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
«Η συνεχιζόµενη εύθραυστη οικονοµική κατάσταση, συνδυαστικά µε όλους τους κινδύνους και αβεβαιότητες που υπάρχουν, καθώς και η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής υφασµάτων denim καθιστούν επιφυλακτική τη διοίκηση για αισιόδοξη πρόβλεψη στο 2016. Ωστόσο υπάρχει η προσδοκία για µία σύντοµη ολοκλήρωση της υπό διαπραγµάτευση συµφωνίας µε τις τράπεζες για αναδιάρθρωση δανεισµού της µητρικής και στήριξη µε κεφάλαια κίνησης των θυγατρικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η διοίκηση της Ελληνικής Υφαντουργίας.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου