Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σύμπραξη δικηγόρων Γιαννιτσών σε υποθέσεις κτηματογράφησης της περιοχής



Άρχισε στις 4 Απριλίου 2016, η διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής μας, η οποία θα διαρκέσει για τρεις μήνες, μέχρι τις 4 Ιουλίου του 2016. Πρόκειται για μια διαδικασία σημαντική, η οποία θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος των μεταγραφών από αυτό του κτηματολογίου, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών με μεγαλύτερη πληρότητα, σαφήνεια και ακρίβεια.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης στον Δήμο Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών ενημερώνει τους πολίτες της περιοχής, ότι οι δικηγόροι – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, επιδιώκοντας να παρέχουν αρτιότερες υπηρεσίες στους πολίτες, με ευθύνη και επιστημονική εγκυρότητα και με μοναδικό σκοπό να εξασφαλίσουν την ασφάλεια για την περιουσία των συμπολιτών τους, θα λειτουργήσουν στις υποθέσεις κτηματολογίου με μορφή σύμπραξης - συνεργασίας. Έτσι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, αποφασίσθηκε όλες οι υποθέσεις κτηματογράφησης των μελών του Συλλόγου, να επεξεργασθούν και να διεκπεραιωθούν από τις αρμόδιες επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκρότησε ο Σύλλογός μας και που θα αποτελούνται από δικηγόρους και από μηχανικούς ή άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες όπου παρίσταται ανάγκη.
Για τον σκοπό αυτό ο Σύλλογός μας θα λειτουργήσει αρχικά δύο γραφεία κτηματογράφησης – διεκπεραίωσης υποθέσεων κτηματολογίου, στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση, που θα στελεχωθούν από εξειδικευμένους δικηγόρους και θα παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πολίτες.
Ειδικότερα, τα μέλη του Συλλόγου μας μέσω της σύμπραξης αυτής επιδιώκουν να παρέχουν σε όσους πολίτες απευθυνθούν είτε στα γραφεία των δικηγόρων μελών της σύμπραξης είτε στα γραφεία κτηματογράφησης – διεκπεραίωσης υποθέσεων κτηματολογίου, στα Γιαννιτσά και στην Κρύα Βρύση, ολοκληρωμένες υπηρεσίες, με επιστημονική εγκυρότητα και με την εγγύηση και την ευθύνη του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ. Έτσι, στα εν λόγω γραφεία θα παρέχονται με λογικό κόστος για τον δοκιμαζόμενο από την οικονομική συγκυρία συμπολίτη μας, γρήγορα και δίχως ταλαιπωρία οι εξής ενδεικτικά υπηρεσίες:
ü  Δωρεάν ενημέρωση πολιτών από όλα τα μέλη της σύμπραξης
ü  Προετοιμασία φακέλου - συμπλήρωση δήλωσης - υποβολή φακέλου
Ø  Συγκέντρωση δικαιολογητικών από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες
Ø  Επεξεργασία δικαιολογητικών
Ø  Συμπλήρωση δήλωσης με υπευθυνότητα και επιστημονική εγκυρότητα
Ø  Υποβολή φακέλου στο Εθνικό Κτηματολόγιο χωρίς ουρές και ταλαιπωρία
ü  Έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας σε όλα τα σχετικά Υποθ/κεια (Γιαννιτσών, Κρ. Βρύσης, Σκύδρας, Κουφαλίων)
ü  Νομικές συμβουλές
ü  Συνεργασία με έμπειρους και εξειδικευμένους μηχανικούς
Θα δίνεται δηλαδή η δυνατότητα στον πολίτη σε μία μόνο επίσκεψή του να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της δήλωσης στο Εθνικό Κτηματολόγιο, καθώς όλες τις υπόλοιπες ενέργειες θα αναλαμβάνουν να εκτελέσουν τα μέλη της σύμπραξης για λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ο πολίτης το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την μικρότερη ταλαιπωρία και ελάχιστο κόστος.
Η συνένωση των δυνάμεων και των ειδικών γνώσεων των δικηγόρων των Γιαννιτσών, εγγυάται την υπεύθυνη και ορθή διεκπεραίωση των δηλώσεων κτηματογράφησης των πολιτών της περιοχής, που είναι το σημαντικότερο σημείο της εν λόγω διαδικασίας. Όπως προαναφέραμε σε προγενέστερη ανακοίνωσή μας, η μη ορθή δήλωση εγγραπτέου δικαιώματος, σημαίνει εμπλοκή σε δικαστικούς αγώνες για την διόρθωση των λαθών, με όλα τα αυτονόητα δυσμενή οικονομικά επακόλουθα.
Η δήλωση του δικαιώματος και ο κατά περίπτωση τυχόν αναγκαίος νομικός έλεγχος του τίτλου κτήσης του ακινήτου που πρέπει να προηγηθεί, αλλά και οι λοιπές παρεμφερείς ενέργειες,  είναι εργασίες που κατά τεκμήριο απαιτούν νομική γνώση και εμπειρία. Και μόνο ο δικηγόρος έχει τη δυνατότητα, με τις αντίστοιχες ειδικές γνώσεις να διασφαλίσει την ορθή και νόμιμη καταγραφή  των δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο, με προφανή την ωφέλεια για τον πολίτη που θα αποφύγει τυχόν μελλοντικές νομικές διενέξεις, που θα επιβαρύνουν το εισόδημα του και θα οφείλονται στην εσφαλμένη καταγραφή ή τη μη ορθή αποτύπωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων του.
Για τον λόγο αυτό καλούμε τους πολίτες της περιοχής να καταφύγουν για τις αντίστοιχες εργασίες στον φυσικό τους δικηγόρο και ειδικότερα στους δικηγόρους – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, που για τον σκοπό αυτό συνένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέστησαν σύμπραξη – συνεργασία για τις υποθέσεις Κτηματολογίου, με απώτερο σκοπό την ασφαλέστερη δυνατή αποτύπωση και δήλωση των εγγραπτέων δικαιωμάτων των πολιτών κατά την τρέχουσα διαδικασία της κτηματογράφησης.
Θα πρέπει να γίνει ευρέως αντιληπτό στους πολίτες ότι το κυρίαρχο ζητούμενο στοιχείο στην διαδικασία κτηματογράφησης είναι η ασφαλής καταγραφή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου. Η αρνητική εμπειρία σε άλλες περιοχές έδειξε, ότι όσοι δεν συμπλήρωσαν σωστά την δήλωση εγγραπτέου δικαιώματος, ενεπλάκησαν σε δικαστικούς αγώνες. Κατά την δήλωση της κτηματογράφησης ανακύπτουν πολλά νομικά ζητήματα, την λύση των οποίων μπορεί να δώσει μόνο δικηγόρος, αφού η επιμέλεια των σχετικών υποθέσεων αποτελεί έργο που ανήκει αποκλειστικά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι αυτοί, λόγω της ειδικής επιστημονικής και επαγγελματικής τους κατάρτισης, είναι ικανοί και κατάλληλοι προς πληρέστερη κατανόηση και εύστοχη διεξαγωγή των αντίστοιχων υποθέσεων.
Τα ανωτέρω δεν αποτελούν μία συντεχνιακή απόπειρα εγκλωβισμού και μονοπώλησης της σχετικής ύλης εργασίας, αλλά αντίθετα θεσμική και κοινωνική υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε σχετικά τους πολίτες για μία διαδικασία που αντικείμενο έχει την κατοχύρωση των ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων επί ακινήτων και για την ασφαλή διεκπεραίωση της οποίας έχουμε ευθύνη και εκ του λειτουργηματικού μας ρόλου.
Μετά από αυτά, ως υπεύθυνος και αρμόδιος επιστημονικός φορέας, καλούμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες του Δήμου Πέλλας, να απευθυνθούν και να αναθέσουν την υπόθεση της δήλωσης της περιουσίας τους στον φυσικό τους δικηγόρο, αυτόν που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να αναθέσουν την υπόθεσή τους στον δικηγόρο τους τώρα, παρά όταν θα υποχρεωθούν να το πράξουν εκ των πραγμάτων, προκειμένου να διορθωθούν δικαστικώς τα τυχόν λάθη που εκ των υστέρων θα εντοπιστούν στη δήλωση των εγγραπτέων δικαιωμάτων τους.
Για τους λόγους αυτούς τους καλούμε να αναθέσουν τις σχετικές υποθέσεις τους στην ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται όπως παρακάτω:
Διευθύνσεις και τηλέφωνα γραφείων
Γραφεία Γιαννιτσών: Αφών Παπαϊωάννου 36, Γιαννιτσά
Τηλ/φαξ. 2382024349
Κουγιουμτζίδη 3, Γιαννιτσά
Τηλ/φαξ. 2382029756
Γραφείο Κρύας Βρύσης: Βασιλέως Παύλου 50, Κρύα Βρύση
Τηλ/φαξ. 2382061668
Ηλεκτρονική διεύθυνση info@dsgian.gr
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ          ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου