Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Τίτλοι τέλους» για την Παιδική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου «Το ποτάμι που θύμωσε»



Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις από την Παιδική Σκηνή με το έργο του Θοδωρή Παπαιωάννου «Το ποτάμι που θύμωσε». Μια παραγωγή που ενθουσίασε  μικρούς και μεγάλους που την παρακολούθησαν, αφού κατέκλυσαν επί μία εβδομάδα την αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Μια δουλειά του Εδεσσαϊκού Θεάτρου που κατά γενική ομολογία άγγιζε επαγγελματικές παραγωγές, αφού δεν έγιναν «εκπτώσεις» σε σκηνικά, κοστούμια και φυσικά ερμηνείες.

Με πρωτεργάτη τον ίδιο τον συγγραφέα που επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, ζωντάνεψαν στο σανίδι τους ήρωες του παραμυθιού του, προσφέροντας θέαμα στο κοινό της πόλης μας, με πυξίδα το μεράκι και την αγάπη τους για την τέχνη του Θεάτρου.
Η Διοίκηση του συλλόγου, ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν μπροστά και πίσω από τα φώτα της ράμπας, ηθοποιούς και τεχνικούς, που συνετέλεσαν στο εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κο Θόδωρο Θεοδωρίδη, τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς , τα ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής καθώς και το ΚΠΕ για την υποστήριξη.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την απογευματινή μας παράσταση της Τετάρτης, που είχε στόχο την οικονομική ενίσχυση του ΚΔΑΠμεΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ». Η Πρόεδρος του «ΟΡΙΖΟΝΤΑ» κα Κικίδου Γεωργία, χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας την σπουδαιότητα υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις υποκαθιστούν την Κρατική μέριμνα.

Τριήμερο αφιέρωμα στο Θεατρικό Εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας (1,2 και 3 Απρίλη) όπου τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής με συντονίστρια τη Θεατρολόγο κα Χρύσα Αλεξάκη, παρουσίασαν τεχνικές Θεάτρου επινόησης και αυτοσχεδιασμό. Την ανοιχτή πρόβα με τίτλο «Sleeping…..work in progrees» παρακολούθησαν γονείς και κοινό ενώ το project ήταν βασισμένο στο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης με αναφορές στο προσφυγικό ζήτημα και τις βομβιστικές επιθέσεις του ISIS.
Το Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργεί κάθε Σάββατο στο εντευκτήριο του συλλόγου (3μμ-5μμ Πειραματική ομάδα Εφήβων και 5μμ-7μμ Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 4-12 ετών)

Το Σάββατο 2 Απριλίου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Έδεσσας, είχε ως επίσημο καλεσμένο τον διακεκριμένο συγγραφέα Μάκη Τσίτα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Ο συγγραφέας συνομίλησε με την Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και παραχώρησε το παραμύθι του « Ο αδέσποτος Κώστας» με ιδιόχειρη αφιέρωση για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί πως την ηχητική υποστήριξη της εκδήλωσης, παραχώρησε το Εδεσσαϊκό Θέατρο με υπεύθυνη χειρισμού το μέλος του Ε.Θ. Μαίρη Πέτκου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Έδεσσα, η πόλη των χρωμάτων» που διοργάνωσε ο σύλλογος Βαρόσι σε συνεργασία με την εικαστική ομάδα του κου Πάρι Χατζηγιάννη, το Σάββατο 2 Απριλίου στο Παρθεναγωγείο, παραβρέθηκαν εκπροσωπώντας το Εδεσσαϊκό Θέατρο, η Πρόεδρος κα Δέσποινα Οτουντζίδου με τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου κο Χρήστο Τσαβέα, θαυμάζοντας τις δημιουργίες των καλλιτεχνών. Συζητήθηκε επίσης η προοπτική συνεργασίας του κου Πάρι Χατζηγιάννη και της ομάδας του με το Εδεσσαϊκό Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου