Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Παράταση στην απαγόρευση πώλησης «κόκκινων» δανείων



Παράταση έως τις 15 Μαΐου στην απαγόρευση πώλησης «κόκκινων» στεγαστικών, καταναλωτικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δανείων προς μη τραπεζικά ιδρύματα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο υπό το διακριτικό τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας».

Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί λήγει στις 15 Απριλίου και κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί νέα, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Για τον ίδιο λόγο με την ίδια τροπολογία δίνεται νέα παράταση και στην εφαρμογή του νόμου 4307/2014, γνωστός ως «νόμος Δένδια» για τη ρύθμιση οφειλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ.
Ο νόμος αρχικά έληγε στις 31 Μαρτίου 2016, δόθηκε αρχικά παράταση έως τις 3 Μαΐου 2016 και τώρα με την τροπολογία δίνεται νέα παράταση ισχύος του έως τις 30 Ιουνίου 2016. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές γίνονται συζητήσεις για τροποποιήσεις και στον νόμο αυτό.
Στην ίδια τροπολογία, τέλος, παρατείνεται η αναστολή εφαρμογής του νόμου 4281/2014 για τις δημόσιες συμβάσεις έως την 1η Ιουνίου 2016. Η προηγούμενη παράταση αναστολής εφαρμογής του νόμου που είχε δοθεί επρόκειτο να λήξει στις 29/4/2016. Ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο να παραταθεί εκ νέου έως την 1η Ιουνίου 2016, καθώς εκτιμάται ότι στο διάστημα που απομένει θα έχει καταστεί νόμος του κράτους το νέο ενιαίο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, επί του οποίου, άλλωστε, έχει ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου