Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Kαυτερή πιπεριά: Ο απόλυτος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα

Μπορεί να έχετε ακούσει πως οι καυτερές τροφές βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά αν είστε από εκείνους στους οποίους πραγματικά αρέσουν τα καυτερά, σίγουρα  θα σας ενδιαφέρει η συνέχεια του άρθρου.
Η απώλεια βάρους δεν γίνεται αυτόματα με την κατανάλωση καυτερών τροφών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mejor con Salud, υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι η καπσαϊκίνη -μία ουσία που περιέχει η δραστική ουσία της ξερής κόκκινης πιπεριάς-  βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και κατά συνέπεια στην απώλεια βάρους.Ποιες είναι οι τροφές που περιέχουν καψαϊκίνη; Οι κόκκινες πιπεριές, το ταμπάσκο, το τζίντερ, το τσίλι, και το πιπέρι καγιέν
απογειώνουν τον μεταβολισμό και βοηθούν τον οργανισμό να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια και να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Έρευνα του Πανεπιστημίου  Purdue στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι τα πικάντικα τρόφιμα δεν αδυνατίζουν από μόνα τους αλλά πρέπει να συνδυαστούν με υγιεινή διατροφή και φυσικές δραστηριότητες. Επίσης, αποδείχτηκε ότι είναι προτιμότερο οι τροφές αυτές να καταναλώνονται στην φυσική τους μορφή και όχι σε κάψουλες γιατί με την έντονη γεύση τους περιορίζεται η όρεξη.

Τέλος, μία ακόμη ιδιότητα που έχουν οι καυτερές τροφές είναι ότι βοηθούν στο αίσθημα πληρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου