Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Lagarde σε Τσίπρα: Απλά ανοησίες τα περί πιστωτικού γεγονότος



“Οποιαδήποτε εικασία περί πιστωτικού γεγονότος ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλά ανοησίες”. Αυτό αναφέρει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde στην απαντητική της επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης η κα Lagarde κάνει λόγο για μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές. “Μπορούμε να υποστηρίξουμε μόνο ένα πρόγραμμα που είναι αξιόπιστο και βασίζεται σε ρεαλιστικές παραδοχές με σταδιακή αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους.

Διαφορετικά θα αποτύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν ακόμη περισσότερα μέτρα” υπογραμμίζει.
Παράλληλα, σημειώνει πως: είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και πρέπει να φέρουμε τις διαπραγματεύσεις αυτές σε ταχεία ολοκλήρωση.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αμφιβάλλει μετά από τα περιστατικά του σαββατοκύριακου ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί πρόοδος σε ένα κλίμα ευαισθησίας και με δηλώσεις από κάθε πλευρά.
Παρόλα αυτά αποφάσισε να επιτρέψει στην ομάδα της να επιστρέψει στην Αθήνα την οποία και υπερασπίζεται ζητώντας να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους.

multi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου