Κυριακή 29 Μαΐου 2016

10.000 κατασχέσεις την ημέρα φέρνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση ετοιµάζει τσουνάµι κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασµούς των Ελλήνων που δεν µπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το ∆ηµόσιο! Η µυστική κυβερνητική πολιτική για τις κατασχέσεις αποκαλύπτεται σε έγγραφο που δηµοσιεύει σήµερα κυριακάτικη εφημερίδα.Πρόκειται για επιστολή της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών προς τις τράπεζες-µέλη της µε θέµα: «Αίτηµα της Γενικής Γραµµατείας ∆ηµοσίων Εσόδων για  αύξηση του ανώτατου ηµερήσιου ορίου αποστολής ηλεκτρο- νικών κατασχετηρίων ανά πιστωτικό ίδρυµα».Το σηµερινό όριο είναι 1.800 ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασµών την ηµέρα, εκ των οποίων οι 1.200 αφορούν τη ΓΓ∆Ε για χρέη προς το ∆ηµόσιο και οι υπόλοιπες 600 για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών από το ΙΚΑ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών - ΚΕΑΟ).
Τώρα, η ΓΓ∆Ε ζητά από τις τράπεζες να αυξήσουν κατά 50% τις καθηµερινές κατασχέσεις ώστε τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια να ανέλθουν στον αριθµό των 2.400 κάθε 24ωρο (1.800 για τη ΓΓ∆Ε, ενώ παραµένουν 600 αυτά για το ΚΕΑΟ-ΙΚΑ), µε αποτέλεσµα ο αριθµός των κατασχέσεων να ανέρχεται σε 10.000 κάθε µέρα, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η επιστολή απευθύνεται στις τέσσερις µεγαλύτερες τράπεζες, Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Εurobank.

Η κατά 50% αύξηση των κατασχέσεων θα είναι το τελειωτικό χτύπηµα στη µεσαία τάξη και προφα- νώς σηµατοδοτεί την οριστική ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ µε τα ευρύτερα  στρώµατα που στήριξαν την κυ- βέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου