Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...Κάτω από τα €8.900 το αφορολόγητο παρά τις δεσμεύσεις

Έτοιμοι να αλλάξουν -πριν καν ψηφιστεί- το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εμφανίζονται τώρα στην κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για να κατατεθεί πριν ψηφιστεί και τροπολογία που θα μειώνει ακόμα περισσότερο το ύψος του αφορολογήτου ορίου για μισθωτούς και συνταξιού​χ​ους.Όπως έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο, προβλέπει μείωση του έμμεσου αφορολογήτου που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 9.090 ευρώ, από 9.545 ευρώ σήμερα.


Ωστόσο, πηγή κοντά στην διαπραγμάτευση θεωρούσε δεδομένη την κατάθεση διορθωτικής τροπολογίας που θα προβλέπει συρρίκνωση του αφορολογήτου για άγαμους και όσους δεν έχουν παιδιά στα ​8.850 -​ 8.900 ευρώ.

Και όλα αυτά, ενώ ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δημοσίως δηλώσει ότι δεν θα φέρει στη Βουλή νόμο που θα προβλέπει αφορολόγητο κάτω από τα 9.100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε ζητήσει μείωση του αφορολογήτου στα 8.182 ευρώ ενώ, σε μια προσπάθεια συμβιβασμού των διαφορών, η πλευρά της Κομισιόν είχε προκρίνει τη σταδιακή μείωση του αφορολογήτου στα 8.182 ευρώ έως το 2018, πρόταση την οποία όμως είχε απορρίψει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου