Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Γιατί σιωπούν Θεοδωρίδης και η ομάδα του μπροστά στο "έγκλημα" σε βάρος των Γιαννιτσών;


Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια των εκπροσώπων της στην Πέλλα δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της απέναντι στα Γιαννιτσά και το Δήμο Πέλλας. Δεν είναι μόνο η χρόνια απάθειά απέναντι στο προβληματικό και τριτοκοσμικό οδικό άξονα του "θανάτου"  που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Γιαννιτσά.
Τώρα, Τζιτζικώστας και θεοδωρίδης ανακάλυψαν πως πρέπει να αποψιλώσουν πλήρως τη μεγαλύτερη πόλη της Πέλλας κι από βασικές δομές υπηρεσιών. Έτσι στο όνομα μιας δήθεν αναδιάρθρωσης του συνολικού οργανογράμματος της Περιφέρειας απλά καταργούν τα πάντα και "απαλλάσσουν" τα Γιαννιτσά από όλες σχεδόν τις εναπομείνασες υπηρεσίες. Έτσι απλά. Με μια υπογραφή. Αυτή τη δική τους.

 Εκκωφαντική και ένοχη σιωπή
   Δεν μιλάει κανείς. Είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι. Όλοι και όλες τους. Ο  κ.Θεοδωρίδης δικαιολογημένα. Είναι απορροφημένος  με τις προσωπικές νομικές περιπέτειές του στο Εφετείο αναμένοντας την τελεσίδικη απόφαση στη γνωστή υπόθεση καταδίκης του  για παθητική δωροδοκία αλλά και με τα συνεχή ταξίδια του ανά την υφήλιο... Κατανοητό και σεβαστό. Όμως οι υπόλοιποι εκλεγμένοι που σε κάθε περίπτωση διακηρύττουν την αποστασιοποίησή τους από τις επιλογές του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, δεν έχουν το δικαίωμα να σιωπούν. Τουλάχιστον οι κύριοι Βασιλειαδαης, και οι κυρίες Καράμπελα και Ζωωράφου είναι υποχρεωμένοι όχι μόνο να εκφράσουν δημόσια τη γνώμη τους αλλά να διαφωνήσουν ανοιχτά. Να απαντήσουν δηλαδή ανοιχτά αν προσυπογράφουν την προκλητική και άδικη απόφαση του κ.Τζιτζικώστα, που οδηγεί μοιραία σε απώλεια ολόκληρων διοικητικών δομών.
    
Να απαντήσουν βέβαια και να εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν σε άλλους νομούς χαμηλότερης δυναμικής να παραμένουν ή ακόμη και να πληθαίνουν υπηρεσίες τη στιγμή που από την άλλη πλευρά, απεργάζονται την πλήρη κατάργησή τους από τα Γιαννιτσά και το Δήμο Πέλλας. Να βρουν το πολιτικό θάρρος και να απαντήσουν σημείο προς σημείο στα όσα το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ τους καταλογίζει. Αναμένοντας τις απαντήσεις, θυμίζουμε στους Περιφερειακούς Συμβούλους πως τα πολιτικά τους καθήκοντα δεν περιορίζονται στην διαρκή και παρατεταμένη αφωνία τους στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ούτε φυσικά εξαντλούνται στην πληθωρική τους παρουσία σε χορούς και πανηγύρια, στα οποία αν δεν τύχουν δημόσιας προσφώνησης από τους οργανωτές, τότε και μόνο τότε πληροφορούμαστε για τις έντονες αντιδράσεις τους. Η πολιτική τους παρουσία και ισχύς επιβεβαιώνεται σε κρίσιμες και κομβικές πολιτικές μάχες και διαφωνίες, που αν πραγματικά σέβονται τον τόπο και τους ανθρώπους του οφείλουν να δίνουν ανοιχτά και δημόσια.



Τι προβλέπει το σχέδιο του νέου οργανισμού στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:

 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
·         Τμήματος Τοπογραφίας και Πολιτικής  Γης Γιαννιτσών
·          Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού  Ελέγχου Γιαννιτσών
·         Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών
·          Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας
·         Τα Αγροτικά Κτηνιατρεία
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ  
·          Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε Πέλλας Σε Τμήματα
·          Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Πέλλας σε Υποδιεύθυνση
ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 
·          Αρμοδιότητα για Γεωργικά Μηχανημάτων Έδεσσα Γιαννιτσών

Να επισημάνουμε ότι με τον νέο οργανισμό
·          Ενισχύεται  με την πρόταση η  έδρα της Π.Κ.Μ.  με Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνεις,Τμήματα  και λαμβάνει αρμοδιότητες από την Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού και Τεχνικών έργων .
·          Καταργεί τις υπηρεσίες Γιαννιτσών και Αριδαίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Πέλλας
·         Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για τα Αγροτικά κτηνιατρεία.
·          Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αρμοδιότητα των Γεωργικών  Μηχανημάτων.

7 σχόλια:

  1. Αυτό δεν είναι ομάδα.Είναι θίασος.Μόνο για φωτογραφίες στα πανηγύρια ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aκόμη και οι φάτσες τους είναι ανθυγιεινές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ,ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΟΥΛΑ,ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ...ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάκης Κρύα Βρύση24 Μαΐου 2016 στις 4:17 μ.μ.

    Τολμά κανείς από τα γατάκια να αντιδράσει;Στα περιφερειακά συμβούλια δεν ανοίγουν το στόμα τους και είναι μουγγοί θεατές.Οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης γελάνε και λένε απίθανα πράγματα για τη γλοιώδη συμπεριφορά τους.Όλοι και όλες περιμένουν τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης και προαλείφονται σε περίπτωση έκπτωσης να αναλάβουν καθήκοντα.Αυτή είναι η αιτία και τίποτα άλλο.Κοινώς χέ@#$καν για τα Γιαννιτσά.Δείχνουν δουλικότητα στον ανύπαρκτο Τζιτζικώστα περιμένοντας θεσούλα.(Ελπίζω να μην κοπεί το σχόλιο σαν τα υπόλοιπα που έστειλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέφτω από τα σύννεφαααα....Καταδικάστηκε ο Θοδωρας για παθητική δωροδοκία και περιμένει το Εφετείο;Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ Η ΤΣΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΟΡΙΔΗ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΤΙΣΕΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΖΕΡΖΗ ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή