Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Διήμερη εκδρομή από την Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών « Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»



Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ” στα πλαίσια του προγράμματος εκδρομών που έχει καθιερώσει για τη γνωριμία Μουσείων –Αρχαιολογικών χώρων-Θρησκευτικών Μνημείων, διοργανώνει διήμερη εκδρομή  το Σάββατο & Κυριακή 28 -29  Μαϊου 2016, η οποία περιλαμβάνει :

1.     Επίσκεψη στην Κόνιτσα, με τα πολλά μοναστήρια, το πατρικό σπίτι του Αγίου Παϊσίου και σήμα κατατεθέν το πέτρινο γεφύρι-αριστούργημα, το μεγαλύτερο μονότοξο των Βαλκανίων. Περιήγηση στην πόλη με το τζαμί Σουλτάν Σουλεϊμάν 16ου αιώνα και το πέτρινο σπίτι-φρούριο της  Χάμκως (μάνα του Αλή Πασά)
2.     Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Μπουραζανίου και περιήγηση με το λεωφορείο στο Περιβαλλοντικό Πάρκο (Πάρκο Άγριας Ζωής).
3.     Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, την οποία έχτισε ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Πωγωνάτος το 670μ.χ. με καλοδιατηρημένες αγιογραφίες 13ου-18ου αιώνα.
4.     Επίσκεψη στο στρατιωτικό Μουσείο του Καλπακίου, πολέμου 1940-41 και στη σπηλιά-στρατηγείο του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Χαράλαμπου Κατσαμήτρου.
5.     Διαμονή στα Γιάννενα. Περιήγηση της πόλης και γύρος της Λίμνης.
6.     Επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια με τα περίτεχνα πέτρινα γεφύρια, τα περίφημα φαράγγια, τα πλακόστρωτα μονοπάτια, τα ποτάμια με τα καθαρά νερά, τα λιθόκτιστα σπίτια, τα μοναστήρια :
-Ανάβαση στα χωριά Κουκούλι και στο Λαογραφικό Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας με τα φαρμακευτικά φυτά και βότανα του Ζαγορίου.
 -Επίσκεψη στο Καπέσοβο με την Πασχάλειο Σχολή, όπου φιλοξενεί την πρωτότυπη χάρτα του Ρήγα Φεραίου.
-Επίσκεψη στους Κήπους με τα λιθόστρωτα καλντερίμια και το περίφημο τρίτοξο γεφύρι το «Καλογερικό».
-Επίσκεψη στο Μονοδένδρι με το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο, τη Μονή της Αγίας Παρασκευής και στη θέση Οξυά με καταπληκτική θέα στο φαράγγι του Βίκου.
 Σημ. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί μερικώς εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η συμμετοχή στην εκδρομή κοστίζει 70€ κατά άτομο και περιλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς και τη διανυκτέρευση με πρωϊνό.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 π.μ. από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει εγκαίρως να το δηλώσουν προσωπικά ή τηλεφωνικά : στα Γραφεία της Εταιρείας στη Δημάρχου Κ. Στάμκου 1, 1ος όροφος
τηλ. 2382083684 και 2382025722 καθημερινά το πρωί 10:00π.μ. έως 1:00 μ.μ. και στο τηλέφωνο 6970350696.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Για τη συμμετοχή στην εκδρομή θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ “Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου