Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πωλείται η χώρα σε τιμή ευκαιρίας!

Εισήχθηκε χθες το πρωί στην Ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις, από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και αναμένεται η ψήφισή του το απόγευμα της Κυριακής.Κορυφαίο ζήτημα που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο είναι τα 99 χρόνια διάρκειας του νέου υπερταμείου το οποίο θα ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια περιουσία. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την εκατονταετή διάρκεια κάνουν λόγο για «ενιαία στρατηγική με στόχο την ανάπτυξη». Σύμφωνα πάντα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η σύσταση της
νέας εταιρείας η οποία θα ιδιωτικοποιεί κατά τμήματα την δημόσια περιουσία, έχει «στόχο ευρύτερο από τις κοντόφθαλμες ιδιωτικοποιήσεις, όπως γινόταν στην περίπτωση του ΤΑΙΠΕΔ».

Ωστόσο απορία προκαλεί γιατί το απόγευμα της Παρασκευής κυκλοφόρησαν στη βουλή δύο λίστες οργανισμών προς ιδιωτικοποίηση. Η πρώτη από τον κ. Χουλιαράκη και η δεύτερη από τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η δική του είναι έγκυρη και έχει γίνει λάθος.

Στη ΝΔ κάνουν λόγο για «τραγελαφικά και αντιφατικά σημεία» στην κυβερνητική ενημέρωση, και τονίζουν ότι θα καταψηφίσουν την ίδρυση του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας. «Πρόκειται για πρωτοφανή εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας της χώρας, για διάστημα περίπου ενός αιώνα, χωρίς ουσιαστικό εθνικό και δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία, γεγονός που δεν συνάδει με τις έννοιες της εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας». Και τονίζουν χαρακτηριστικά από το κόμμα της ΝΔ «ο Αλέξης Τσίπρας που κραύγαζε να μη δεσμεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση τη χώρα για έναν χρόνο, τώρα τη δεσμεύει για έναν αιώνα».

Έως τώρα, μόνο μια φωνή αντίδρασης ακούστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο «κόλαφος». Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος ο οποίος διαφώνησε επιλεκτικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αντιπροτείνοντας αυτή να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου και όχι άμεσα. Όμως ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει το σύνολο των μέτρων «για να μην κάνει το χατίρι της αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου